onsdag 10 februari 2021

Snart i fas

Jag gillar Skäringer & Mannheimers podd. Mycket. Och jag har lyssnat på den sedan avsnitt ett, vilket visade sig bli under snart fyra års tid, vilket om ni frågar mig låter orimligt länge men jag kan ju själv se att första avsnittet sändes 2017 så doesn't time fly?, osv.  

Förr brukade jag lyssna på podd när jag var ute på promenad, men någon gång i våras så kom jag ur den rutinen, tror det var i samband med att jag fick artros i knät och av den anledningen inte var lika promenadbenägen under en period. Sedan inträffade ett märkligt fenomen: jag hade så många olyssnade avsnitt att det började kännas jobbigt att lyssna ikapp. Ja, ni hör ju själva hur besvärligt mitt liv är. För det är ju verkligen jättejobbigt att behöva lyssna på sin favoritpodd, eller hur? Tror dock det var lite en kombination av att jag a. var svinstressad på jobbet, b. av den anledningen försökte sålla bort alla "måsten" som inte var jobbrelaterade, och c. även ville kunna njuta av själva promenaden och naturen utan att ha en massa annat samtidigt. Det senare började jag uppskatta mer och mer, så nu känns det inte längre som ett alternativ att lyssna på podd samtidigt. Har också väldigt svårt att bara sitta stilla och lyssna, så veckorna och månaderna gick och mängden olyssnade avsnitt ökade stadigt och blev nästan ett nytt stressmoment. Haha.

Men efter nyår bestämde jag mig för att börja lyssna på podd när jag kör till och från jobbet. Det är ju ändå nästan en timme per dag som går till att bara sitta bakom ratten och glo. Men jag har inte velat göra det förut, inte heller har jag velat ha något abonnemang på ljudböcker, p g a att jag under denna tid brukar lyssna på P4 och därför får höra en massa oväntade saker som jag aldrig någonsin skulle ha fått veta annars och jag tycker att det har fyllt en viss funktion i mitt liv.
Men nu kände jag att det var dags att göra ett vägval om jag någonsin skulle få ta del av Skäringer & Mannheimer igen, så nu har jag skippat P4 till förmån för Anna & Mia. Jag slutade ju lyssna någonstans förra våren, och fick därför ta del av hela pandemins utveckling en gång till. Det var rätt kul faktiskt. Och nu är jag äntligen ikapp! Har bara denna veckas avsnitt kvar att lyssna på. Det känns lite som att jag har klarat av en arbetsuppgift. Jag känner mig nästan lite duktig. Samt lite störd. Over & out.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar