söndag 14 februari 2021

Mordkonsulten

Har läst Mordkonsulten av Elly Griffiths och jag är väldigt avundsjuk på alla som ännu inte har läst någonting av henne för dom har ju något oerhört fantastiskt framför sig, till skillnad från mig som nu har det bakom mig och måste leva i ett limbo tills nästa bok kommer, när det nu blir. Mordkonsulten handlar om det här:

När den nittioåriga Peggy Smith hittas död i sitt hem ser polisinspektör Harbinder Kaur till en början inga skäl till misstankar. Peggys hemhjälp, Natalka, redogör för vad som tycks ha varit en naturlig död.
Men det ska snart förändras. Det visar sig att Peggy ljugit om sina hjärtproblem och att hon varit övertygad om att någon förföljde henne. Att hon sedan länge, i hemlighet, agerat »mordkonsult« åt ett antal kända kriminalförfattare, och därför visste mer om mord än vad som är sunt.
När Natalka städar ur Peggys lägenhet blir hon hotad till livet av en maskerad, beväpnad inkräktare. Och Harbinder Kaur börjar tänka att det kanske inte existerar något sådant som ettdödsfall fritt från misstankar, trots allt...


Ja, vad ska man säga? Jag gillar Harbinder Kaur nästan lika mycket som jag gillar Ruth Galloway. Fallet var absolut spännande, men jag gillar nästan transportsträckorna bäst. Allting är så småputtrigt och mysigt och hemtrevligt och alla karaktärer är helt fantastiska. Den här boken får (inte oväntat) fem kioskdeckare av fem möjliga. Schas iväg till bibblan med er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar