tisdag 16 februari 2021

Kom igen våren, kom igen

I morse när jag gick ut med hundarna så var det nollgradigt och snöblandat regn. Det var nästan som att vinna på lotto efter vad som känns som en halv istid med tvåsiffriga minusgrader både dag och natt. Att sätta sig i bilen och bara låta vindrutetorkarna svepa över rutan för fri sikt istället för att behöva stå och skrapa till förbannelse. Dörren på förarsidan av min bil fryser av någon anledning alltid och kan bara öppnas inifrån, vilket gör att jag måste klättra in från passagerarsidan (där jag har Tages transportbur) och liksom vältra mig över sagda bur på ett mycket ovärdigt sätt för att komma åt att öppna. Hatet jag känner då skulle kunna räcka till att smälta polariserna, men det hjälper inte ens till att tina upp frosten på vindrutan. 

Ikväll och i natt ska det dessutom komma ett rejält snöfall, klass 1-varning på Österlen enligt SMHI. Hoppas att nästan-Österlen inte blir lika drabbat, men det är väl inte så sannolikt utan det är nog bara att ta snöskyffeln i vacker hand och rätta in sig i ledet. Hade redan planerat att jobba hemifrån imorgon p g a andra orsaker, men det visade sig ju passa bra även vädermässigt. 

Men! SEN KOMMER PLUSGRADERNA! Är så pass exalterad över detta faktum att jag nästan kan bortse från de deppiga 10-15 cm snö som ligger i pipelinen enligt prognosen. Lång näsa åt kung Bore. Och idag är det fettisdagen (= bara 47 dagar kvar till påsk) och jobbet bjuder på semla. Jäääää. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar