fredag 5 februari 2021

Fredagsfeeling

 I morse när jag vaknade (väcktes) så var det tolv grader kallt och bilmotorn brummade många trötta varv innan den behagade starta, och det trots nytt batteri. På nyårsafton hade jag nämligen bestämt med en kompis att vi skulle träffas och spåra med våra hundar och när jag hoppade in i bilen för att starta den så var den stendöd. Misstänkte genast batteriet p g a att a. jag inte kört med bilen på kanske 10 dagar, b. batteriet är lika gammalt som bilen och batteri åldras, och c. det var kallt, och moderna bilar har ju så mycket elektronik och grejer så är batteriet det minsta klent så orkar det inte med att starta bilen. Fick låna min mans bil och någon dag in på det nya året skickade jag iväg honom att köpa ett nytt batteri. Han ringde hem från Mekonomen och frågade om jag hade start/stopp-funktion (tror jag det hette) på min bil, i så fall kostade ett batteri 3000 kronor istället för en dryg tusenlapp som ett vanligt batteri. 

Nu råkar min bil ha denna funktion, som alltså innebär att motorn stannar när man trampar ner kopplingen och det är säkert bra och bränsle- och miljöbesparande och alltihop, men jag fick ju stora skälvan: Oh my God, Oh my God, OH MY GOD, nu fick jag motorstopp vid ett rödljus mitt i rusningen, vad fan gör jag nu, HJÄÄÄLP, såna tankar for genom mitt huvud varje gång det hände tillsammans med en rejäl dusch adrenalin och är det något jag inte behöver i mitt liv så är det extra stress. Så en dag var det inte så längre, jag trampade ner kopplingen, motorn fortsatte att brumma och ingen var väl gladare än jag för det. Min bilmekaniker förklarade för mig att det (om jag minns det rätt) hade att göra med om det var minsta lilla obalans mellan plus och minus i batteriet (eller njaaa? nu blev jag osäker om det verkligen var så, men skitsamma) så kopplades den här funktionen ur, men det kunde han återställa om jag ville? Det ville jag alltså inte, och nu ville jag inte heller betala ett par tusenlappar extra för möjligheten att återställa denna funktion som jag aldrig efterfrågat. Så jag (via min man) köpte ett vanligt batteri istället och det har fungerat fint. Men som sagt, är det kallt så blir det ju jubbigt för bilen. GUD VAD JAG ÄR TRÖTT PÅ VINTERN. Har vi hört den förut eller? 

Men idag är det i alla fall fredag och i helgen händer det ingenting. Ska till stallet efter jobbet idag, men sedan är det tomt i kalendern. G-Ö-T-T. Jag är så kluven till det där med aktiviteter på helgerna, å ena sidan är det ju kul att det händer något och å andra sidan är det så skönt att bara toffla omkring och inte ha ett skapandes grand på agendan. Har ju dessutom min läs-stress att jobba med. Läste ut en bok som var på fjortondagarslån igår, rusade till bibblan (som bara har öppet tre timmar på torsdagarna) och lämnade den och hämtade en annan som också var på fjortondagars, så nu är jag tillbaks på ruta ett igen. Dessutom slösade jag bort lästid igår genom att jag fastnade framför Varuhuset, skulle bara se ett avsnitt men sedan blev det så "spännande" (fastän jag vet exakt vad som ska hända) så det blev tre-fyra på raken i alla fall. Svenska såpor är nog min största guilty pleasure och jag älskar nu att jag tack vare Apple TV har dom I MIN TV-APPARAT.  

Så inget ont (vintern) som inte har något gott med sig. För ingen kan väl begära att man ska göra något annat än att tillbringa helgen nedkrupen i soffan framför brasan med en massa filtar, böcker, tekoppar och andra mysattribut? Nä, men då säger vi så. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar