söndag 7 februari 2021

Än klappar hjärtat

Har läst Än klappar hjärtat av Susanne Fellbrink. Det kan du också göra om du som jag gillade Än sjunger hon inga sånger som detta är en fortsättning på. Detta är handlingen:

Det är sommartider i vackra Sundsvall, och snart ska studenternas rop ljuda. Artisten Cilla Fallander har fått ett nytt uppdrag efter vinterns dramatik. Hon ska agera projektledare för nyöppningen av en galleria i stan, och planerna är storslagna. Men redan första kvällen går saker och ting fruktansvärt fel och under den fyra dagar långa invigningen fortsätter problemen att hopa sig. Cilla får till slut en stark känsla av att det är någon som sätter käppar i hjulen för henne, vilket får katastrofala följder. Men varför?

Samtidigt smider en man i en annan del av landet mörka planer. Han har länge sökt efter kvinnan och barnet som en gång flydde från honom, och nu har han äntligen fått ett tips. Och spåren leder honom till Sundsvall.


Jag gillade ju första delen och jag gillar även denna. Cilla har det inte lätt med all stress, lite svajande självförtroende och dessa taskiga väninnor som jag stör mig på, och etiketten cozy crime känns så klockren. Lagom blandning mellan vardag och dramatik, bra språk och tempot är friskt, ökar stegvis och avslutas med både crescendo och cliffhanger. Den här boken får fyra projektledare av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar