onsdag 3 januari 2018

Tillägg till YOU SHALL NOT SHOP

Kände direkt att jag måste göra någon form av brasklapp till föregående inlägg. Det är nämligen så här att min telefon har fått diverse ålderskrämpor, så därför köpte jag en ny lite innan jul för att det råkade finnas en modell som verkade okej (inte för ny, inte för avancerad, inte för stor) till ett pris som enligt mig var rätt så okej. Har dock inte börjat använda den än p g a att jag dels tänker att den gamla ska få göra rätt för sig till sista andetaget, dels för att det är så djävla jo-hoo-bbigt att byta telefon. Installera om appar. Eller ja, sist jag bytte telefon så laddade jag ner Samsung Smart Switch och så behövde jag nästan inte installera om några appar alls, utom bank-ID. Men det var minsann inte bara att installera om på en kafferast utan då ska man först logga in med sin bankdosa (var är den ens...? undrar jag lite nu, för det var nog ungefär senaste gången jag använde den) och beställa nån djävla kod som man får skickad med post från sin bank och det tog hundra bankdagar. Eller kanske inte, men det kändes i alla fall onödigt omständligt. Kanske är det enklare nu? Hoppas, hoppas. En annan sak som inte heller fungerade var Aldiko, e-boksläsarappen. Eller, det var väl bara att ladda ner den igen, men då fanns ju inte mina sparade e-böcker kvar! Det tyckte jag kändes snålt, men vem är jag att begära någonting av en app som jag inte betalat en spänn för? Känner därför att jag måste a.  vara i ekonomisk fas så att jag inte behöver använda mobilt bank-ID på stubben, samt b. läsa ut alla e-böcker som jag har i Aldiko, innan det ens är läge att börja tänka på att byta telefon. Vi prenumererar på DN fredag-lördag-söndag och då får man med jämna mellanrum en e-bok av dom. Eller ja, får och får...det är ju inte direkt gratis att prenumerera på DN och det är väldigt mycket Stockholmsnyheter, så jag får väl se hur länge snåla jag orkar motivera den utgiften med att det är så trevligt att sitta och läsa tidningen i lugn och ro till frukost på helgerna (lokaltidningen här kommer inte ens ut på söndagar och jag tror inte heller att man kan välja helgprenumeration på den), för det är ju bara då man har tid. Det är ju såklart ett 1900-talstänk av Guds nåde, men det kan jag väl ta med jämnmod.

Aja. Ville i alla fall bara påpeka att om jag i framtiden skriver gnälliga blogginlägg om min nya telefon så ÄR DEN KÖPT UNDER 2017. Bara så ni vet.

PS: Fick ett mail från därifrån jag beställde telefonen att "tyvärr kommer den inte att kunna levereras innan julafton så här får du 200 kronor i rabatt som kompensation" och sen kom den ändå flera dagar innan julafton. Spelade ju inte mig någon roll då den inte var en julklapp, men det var ju snällt av dom. Ja, nu ska jag ju i och för sig inte köpa något som det inte finns behov för, så jag kommer väl inte att kunna utnyttja den där rabatten kom jag på nu. Men på det stora hela så sparar man ju mest pengar genom att inte köpa någonting överhuvudtaget oavsett hur stor rabatten är, så det är väl ändå någon form av vinst. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar