tisdag 19 december 2017

Ica Maxi, Ica Maxi, fe-e-em dagar innan jul

Vi har en lista där vi skriver upp saker som behöver handlas, och nu hade min man (som står för 90 % av all hundutfodring) skrivit "hundmat" på denna. Vi köper hundmat (Magnusson Meat & Bisquit) på Ica Maxi och det är inte favoritstället på jorden direkt. Men eftersom jag skulle till djursjukhuset med gubbhunden Boris (provtagning för att se så han ligger rätt i dos på sin epilepsimedicin) och det ligger ett Ica Maxi i närheten så tänkte jag att jag skulle slå två flugor i en smäll och beta av det inköpet.

OCH DET VAR ETT STORT MISSTAG, kan jag ju säga. Eftersom jag skulle vara på djursjukhuset klockan 9.00 och bara ta ett blodprov på den snällaste hunden i världen så räknade jag med att det skulle ta max en halvtimme inklusive väntetid som det alltid blir. Det var rätt räknat trots att brandlarmet gick på djursjukhuset och det blev lite rörigt innan det stod klart att det var ett falsklarm. Det stod också klart att parkeringen på Ica Maxi var knökfull klockan 9.30 den 19 december. Var kommer alla människor ifrån? kan man ju undra. Jag har ju semester den här veckan, och alla människor som jag träffar åååh:ar och aaah:ar avundsjukt och ska jobba ända in i kaklet den 23 december verkar det som. Det visade sig dock att de enda på Ica Maxi som var under 70 år var de anställda och så jag då, så det var väl förklaringen till varför resten av kundkretsen inte var på sina jobb. Vet inte om den 19 i månaden är stora pensionsutbetalningsdagen eller om det bara var en slump, men jag såg på riktigt inte en enda människa som var i min ålder eller yngre som inte hade Ica Maxi-skjorta. För övriga verkade Ica Maxi-besöket fylla såväl den social funktionen som kundvagnarna, för överallt stod oldtimers parkerade i små grupper och samtalade om livet, universum och allting. Efter en stund gick de makligt vidare, träffade på nya bekanta och så skulle det stannas upp, händer skulle krånglas ur handskar, det skulle skakas hand och förhöras om hur det stod till medan kundvagnarna stod kors och tvärs och man fick plöja sig fram som pansarkryssaren Potemkin genom gångarna. Hittar ju inte så bra på Ica Maxi eftersom jag aldrig är där, så jag fick ju verkligen gå exakt överallt för att få ihop det jag skulle ha förutom hundmaten. Kundvagnen var av modell svårstyrd, jag hade tjocka vinterkläder på mig så det hela var en väldigt svettig och jobbig historia.

Kom hem, packade upp och in allting i skåp och frys, bar in ved, matade småfåglarna och är nu officiellt H-E-L-T S-L-U-T. Föreställer mig nu att jag inte ska sätta min fot i någon affär för annat än max något enstaka småinköp på denna sidan nyår. All sympati till de stackars människor som jobbar inom handeln så här års.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar