onsdag 1 november 2017

The TV people

Just nu har jag inte så himla mycket på gång på fritiden. Det är ridningen en kväll i veckan (plus drop in men det är i direkt anslutning till jobbet så det känns inte som att det tar någon tid) och så förstås hönshusbygget, the neverending story. Men jag går inga hundkurser just nu, tränar inte för tävling och håller bara i en liten allmänlydnadskurs. Pluggar ingenting heller! Så med tanke på att jag för ett par år sedan jobbade heltid, pluggade heltid och höll hundkurs tre gånger i veckan plus egen träning och tävling samtidigt så känns det som att jag, trots att jag tyvärr har röven full av mer jobb än jag vill ha, ändå har rätt så mycket fritid. Hinner därför kolla en massa på tv! Nuförtiden med alla play- och streamingtjänster så behöver man ju inte passa några tider heller utan har man en timme över kan man ju klämma ett avsnitt av Game of Thrones om andan faller på. Passar mig så himla utmärkt, har jag märkt.
Serier jag följer just punkt nu (i den ordning jag kommer på dom, inte någon inbördes rangordning):
1. Det stora hoppet (TV3)
2. Jordskott (SVT)
3. Bonde söker fru (TV4)
4. Saknad (TV4)
5. Wahlgrens värld (Kanal 5) (ja, ja, jag veeet, guilty pleasure de luxe)
6. Dr Foster (Netflix)
7. Game of Thrones (i repris, men jag kan ju säga att det underlättar att hänga med i handlingen när man redan vet vilka alla är och på vilket vis de är släkt)
8. Syrror (TV4)
9. Vår tid är nu (SVT)
10. Ensam mamma söker (eller, har bara sett första avsnittet men tyckte det kändes snöpligt att bara ha 9 punkter på min lista).
IMPONERANDE, VA? Eller ja. Det sammantagna intellektuella innehållet gör väl inte precis att Svenska Akademien ringer och erbjuder en ledig stol, men det är smällar man får ta. Nu ska jag glo på Första dejten på SVT. Eventuellt gömma mig bakom hela Jysks sortiment av skämskuddar.

5 kommentarer:

 1. 1. Jawohl! Om bara den där Lisen kunde steppa at sidan skulle jag hoppa (haha) pa honom (Peder alltsa) direkt. Och papporna verkar visserligen vara väldigt förtjusta i sina barn (fattas bara annat) men rida kan de inte.

  2. Nix, inget för mig.

  3. Icke, sag nagra avsnitt av tidigare säsong, trök säger jag. Jag gillar inte när program alltid har samma upplägg, sa när jag kollar brukar jag scrolla fram till sista delen. Typ som pa Sofias änglar när alla grater (jaja, det kommer ibland en tar här ocksa).

  4.Sag jag ocksa, men har redan glömt.

  5. Verkligen inte, jag är skittrött pa att se Wahlgrens och Anna Book i var och varannan artikel i tidningarna. De verkar alltför mediekata för min smak.

  6. Har för mig att jag har sett, men minns inte säkert.

  7. Aldrig sett.

  8. Jada, den serien är lite underhallande.

  9. Ja det klart.

  10. Aldrig!

  Min favorit just nu är Downton Abbey pa fyran, jag har visserligen sett nagra säsonger tidigare men inte alla och den tal att ses igen.

  Den största favoriten genom alla tider är „West Wing“, jag tror den hette Vita huset pa svenska. Jag har hela boxen, alla sju säsonger och har sett de säkert tio ganger. Han som skrev manuset (Aaron Sorkin) är ett geni (och säkert borderline ocksa). Nagon som kan skriva sa maste ha en diagnos av nagot slag. Han förutsag det mesta som hände i Obamas regering, och varje avsnitt innehöll nagot som man inte visste förut. Fortfarande sevärd!

  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, den ska jag lägga på minnet! Har du förresten tänkt på att Peder pratar nästan EXAKT LIKADANT som Johannes Brost? Rätt så avtändande om du frågar mig (ifall Lisen nu inte skulle vilja låna ut honom) :D

   Radera
 2. Nej det har jag inte tänkt pa, fast nu kommer jag förstas att göra det :(.

  SvaraRadera
 3. Förresten, ser du inte Bytt är bytt pa fyran? En massa skitfula grejor (varav ingenting skulle nagonsin fa sätta sin fiktiva fot i min lägenhet) värda allt emellan 500 spänn och en halv mille. Helt otroligt vad människor kan tänka sig att betala för s.k. samlarföremal.

  Annika

  SvaraRadera