tisdag 7 februari 2017

En mullvads berättelse

Finns det något lyxigare än att vakna på hotell och veta att en lyxig hotellfrukost väntar? Förtogs förvisso en del av att rummet var aningen för varmt och hotellsängen aningen för mjuk, men man kan ju inte få allt. Klev upp, gick in i badrummet och möttes av en CHOCK. När jag öppnade necessären för att ta fram ett par endagarsslinser så fanns det inga. Bara en deodorant och några ledsna Plackers låg och blängde på mig (tandborste med mera packade jag upp igår kväll). Fick lite panik, måste jag erkänna. Väste helvete-helvete-helvete några gånger. Fattade inte hur det ens hade gått till? Jag minns att jag stod hemma i badrummet och räknade hur många linser jag redan hade, hur många jag behövde för resan och så slängde jag ner några extra. FÖR DET ÄR SÅ JAG JOBBAR. Better safe than sorry liksom.

Jaha, nu var ju goda råd tämligen dyra. Besök hos en optiker kändes ju som ett måste, men frågan är om ens det skulle hjälpa? Har ju inte vilka linser som helst utan multifokala, och inte är jag hundra på vilken styrka heller, och även efter en synundersökning brukar de få beställas från något himla centrallager. Och hur i HELVETE skulle jag kunna gå på kurs utan linser, är ju i princip BLIND (känns det som) för allt som är mer än någon meter framför mig. Kände mig helt vilsr och handikappad vid frukostbuffén för jag kunde liksom inte skaffa mig någon överblick för att allting var ett närsynt blurr.

En googling visade dessutom att ingen optiker öppnade innan 10 och min kurs börjar 9.30. Jaha, men nu var det väl bara att gilla läget och gå på kurs och lösa problemen senare. Tur att jag hade lokaliserat kurslokalen under gårdagens misslyckade matexpedition så jag slapp irra omkring och kisa mot gatskyltar som jag ändå inte skulle kunna läsa.

Gick upp på hotellrummet och började plocka ihop mina papper, som låg på skrivbordet. Men vad var det som stack fram där, under det spännande ISO 14001:2015-häftet? En zippåse? Hade någon planterat knark på mitt hotellrum? Nej, halleluja, DET VAR MINA LINSER! Mindes plötsligt att jag plockat ur påsen ur necessären när jag letade efter något annat.
Vrålet av lättnad som slapp ur mig hördes nog över hela JÖTTEBORG. Nu ska jag gå på kurs, ej leka synskadad, hejdå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar