torsdag 15 december 2016

If I ruled the world

Jag fick en skojig blogg-utmaning av Mirre: Om du fick vara Gud för en dag - vad gör du? och det är ju något med utmaningar som gör att jag genast vill spotta i nävarna och sätta igång. Såklart finns det hundra miljoner grejer för en nybliven Gudinna att ta tag i, men om man bara har en dag på sig så vill det nog till att man gör en rejäl prioriteringslista. Eller jag vet ju i och för sig inte hur det går till med det gudomliga, men jag föreställer mig nog att det kanske är lite ansträngande? Gud, alltså the original shit, knogade ju på i sex dagar och vilade den sjunde, men det framgår ju inte hur mycket av arbetsdagarna som gick åt till att faktiskt utföra själva arbetsuppgifterna, det kan ju ha varit avbrott för mat och sömn och toabesök och rökpauser och såna grejer också kan man ju föreställa sig. Eller sånt kanske de gudomliga sätter sig över? Det är väldigt oklart, känner att man liksom saknar någon form av tidsstudie över själva skapelsen för att veta hur man ska disponera sin dag.

Ja, men lite basic grejer som Gudinnan Anna kommer att jobba med under sin dag är i alla fall följande:
1.  Fixa till den där buggen i människors hjärnor som gör att det krigas, mördas, våldtas och bombas i snart vartenda djävla hörn på jorden (kan man förresten säga så? jorden är ju rund. Får kanske fixa den detaljen också, eller då blir hela galaxen uppfuckad, nej jag skiter nog i det). Till saken: Alltså, man kan ju inte lyssna på EN ENDA NYHETSSÄNDNING utan att vilja skära upp pulsådrorna med fjärrkontrollen, så illa ställt är det med världen. Det borde gå att fixa någon slags spärr, i stil med Asimovs första robotlag (En robot får aldrig skada en människa eller, genom att inte ingripa, tillåta att en människa kommer till skada). Gudinnan Annas första lag lyder alltså: Ge fan i att ställa till elände för andra. HUR SVÅRT KAN DET VARA?
2. Sen får man nog lägga en hel del jobb på renoveringsobjektet Jorden, som kanske snarast är att beskriva som "ett fynd för den händige". Här passar Gudinnan Anna på att städa upp, täta ozonlagret, laga polarisarna, rena luft och vatten och såna  grejer. Förutsätter en obegränsad budget och en hel stab med Arga Snickaren-hantverkare så att det går att fixa det mesta på 24 timmar.
3.  I samband med renoveringen kommer Gudinnan Anna att kartlägga alla jordens resurser, och sen fördela dom HELT RÄTTVIST, helt oberoende av nationalitet, etnicitet, kön, namn eller vad det än må vara som gör att vissa tycker att de har rätt att roffa åt sig och sko sig på andras bekostnad. Det är väl en annan bugg i den mänskliga hjärnan som måste fixas, note to self.
4. Eftersom 1-3 är vä-hä-ldigt präktiga om än praktiska och bra saker så kommer Gudinnan Anna som fjärde grej att fixa så att det är möjligt att äta obegränsade mängder choklad varje dag utan att gå upp ett gram i vikt. Förutsätter att 1-3 fixar världssvälten och såna grejer så att man inte behöver ha dåligt samvete för att man har i-landsproblem.
5. Det går ju inte att fixa evigt liv, för då skulle ju planeten bli överbefolkad innan man  hann blinka. Men jag tror att Gudinnan Anna ska börja se över möjligheten att fixa tillträde till "andra sidan" för de som vill? Så blir inte döden så deppig och jobbig, utan man kan bara ta bussen till Nangijala-ish och hänga lite med folk som kastat in handduken (och som inte ska bli några jobbiga spökzombies utan såklart vara som vanligt) och sen åka tillbaks till sitt vanliga liv igen när man fått träffa sina nära och kära som inte längre är i detta livet. Det kanske man inte hinner fixa på EN dag, men man kan ju lämna över stafettpinnen till någon annan som kan jobba vidare med det projektet. OCH KOM IHÅG VAR NI HÖRDE DET FÖRST.

Det får bli agendan för min dag som Gudinna. Nu bollar jag tillbaks frågan till Mirre: SHOOOT!

1 kommentar: