onsdag 28 september 2016

I love to love

Känner en sån hatkärlek till Facebookgruppen EKOLOGISKT ÄR LOGISKT. Har man ingenting att göra kan man alltid klicka sig dit, läsa något inlägg och sedan frossa i världsmästerskapet i beskäftiga kommentarer om vad man bör och inte bör göra för att jorden inte ska gå under om en kvart.

Missförstå mig rätt. Jag försöker välja så mycket ekologiskt och KRAV-märkt och giftfritt och svenskt och närproducerat och/eller Fairtrade som möjligt (gränsen går dock vid ekologisk jäst för 7.50 kr paketet, där tar snålheten överhand så länge ingen kommer med ett hållbart bevis på varför den ekologiska skulle vara så mycket bättre att det rättfärdigar det priset). Men fastän jag tycker att jag är en hyfsat medveten konsument som gör hyfsat medvetna val så är jag en fullständig NOVIS i jämförelse med folket i EKOLOGISKT ÄR LOGISKT. Och om jag tycker att jag är kritiskt granskande så är det INGENTING mot medlemmarna i denna grupp, de får Janne Josefsson och Sverker Olofsson att framstå som naivt godtrogna.

Idag till exempel, så var det någon som i all välmening tipsade om att det fanns en KRAV-märkt ärtsoppa av märket Lecora i Coops (tror jag det var) sortiment. Med ärtor som odlats på Västgötaslätten och fläsk från grisar som gått ute och bökat. Då började det: SER UT SOM EN TYPISKT UTLÄNDSK PRODUKT, DEN TÄNKER JAG INTE KÖPA, basunerade en medlem ut. Hen fick till svar att Lecora var ett familjeföretag med säte i Vadstena, men då dök nästa in och ifrågasatte VARFÖR PLASTFÖRPACKNING????? Ytterligare en ville veta "vilka tillsatsmedel det finns i den där?"  och nu väntar jag bara på att det ska dyka upp en militant vegan och påpeka att det världen vore en så mycket bättre plats att leva på om denna ärtsoppa inte hade innehållit fläsk. Och sen brukar det sladda in någon präktig helylletyp som påpekar att hen lagat 200 liter ärtsoppa till en bråkdel av priset för köpesoppa, HELT UTAN TILLSATSER dessutom. Och "barnen älskar den".

Så himla underhållande att man inte behöver någon tv.  Fast ikväll är det säsongspremiär på Bonde Söker Fru. STAY TUNED.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar