söndag 31 juli 2016

Aquasocks or die

Jag har alltid gillat att gå barfota. Som allt som är trevligt så finns det förstås en baksida, och det är den inte så angenäma känslan av: kottar, vassa taggar, kantigt grus, krossat glas eller varför inte känslan som uppstår då man trampar på en glödande fimp som någon I-DI-OT nyss har slängt ifrån sig. Ja, skinnet under fotsulorna blir ju tjockare ju mer man går barfota, men det betyder ju inte att något av ovanstående är direkt njutbart.

Men! Så kom badskorna in i mitt liv. Plötsligt var det helt och fullt möjligt att gå med barfotakänsla minus det dåliga med att trampa på vassa föremål. Och de är så sköna, speciellt för mig, som ALLTID har gigantiska problem med att hitta skor som sitter bra på mina Ankeborgsdesignade fötter.

Nackdelen är väl att de inte håller sådär jättelänge, skorna då alltså. De är väl tänkta att strosa till och från playan med en paraplydrink i näven i sakta mak under semestern, inte för att gneta upp och ner för alla Skånes åsar och horstar på grus och asfalt. Men eftersom de även är ganska billiga så kan jag ta det med jämnmod och brukar se till att jag alltid har ett lager hemma i garderoben. Nackdel nr 2 är att man inte alltid kan vara säker på att den storlek man beställer överensstämmer med dels ens fotstorlek eller ens den storlek som man beställde sist. Ja, men de massproduceras förmodligen av kinesiska barn som inte har en aning om vad "38" innebär, och gissningsvis inte bryr sig heller. De märken jag köper - AquaShoes från Soak och AquaSocks från Rucanor - som är de som jag empiriskt erfarit både passar och håller bäst, är tillverkade i neopren och är därför lite töjbara och förlåtande, så mina Kalle Ankafötter har kunnat ha allt mellan 36 och 39, har 38 i vanliga fall men badskor är ofta lite stora i storleken.

Men nu är det PROBLEM! I våras inventerade jag beståndet och hade väl 6 par oanvända badskor i garderoben. Fram till nu har jag slitit upp två av dom, plus ett par som så att säga redan var påbörjade. Nu visade det sig att de fyra som återstår var i storlek 37, borde ej vara problem men de är pyttesmå! Så pyttesmå att neoprenet ligger alldeles spänt mot de längsta tårna, och det hade väl varit okej om det bara hade handlat om att strosa ner till beachen, men det är ju inte det jag gör. Har precis kommit tillbaks från en tretimmars powerwalk som var TORTYR den sista timmen. Och sånt gillar man ju inte.

Men det är inte det som är PROBLEMET. PROBLEMET är att det inte FINNS några badskor i min storlek att beställa överhuvudtaget. Har dammsugit hela internet, men antingen är det barnstorlekar eller 40+. Antar att de här företagen köper in stora lager INFÖR säsongen och inte när den börjar gå mot sitt slut. MEN JAG DÅ? (sa Gren).

Beställde ett annat märke för ett tag sen, men de höll ju inte ens en vecka. Nu har jag chansat och beställt i storlek 40 av samma märke där 37 var pyttesmått och håller tummarna för att de är tillverkade i samma batch eller hur det nu går till, så att de också är små i storleken, så att jag inte får något stort och sladdrigt som kasar av när man minst anar det. Det här kan ju tyckas vara ett i-landsproblem av stora mått och är det säkert också, men om man nu råkar GILLA något så harmlöst som att gå långa promenader med barfotakänsla så ska man väl kunna få göra det? Kan jag ju tycka.

Mvh gnällspik_68:a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar