måndag 2 maj 2016

Ett tekniskt geni bloggar

En gång i tiden var jag en sån som "låg i framkant" när det gällde datorer och teknik. Kunde plocka isär och sätta ihop, programmera i DOS och Pascal, byta processor och sätta i mera RAM-minne, installera Windows 95 med hjälp av 114 olika disketter, koda en hemsida i html och så vidare. DET VAR TIDER DET. Nu är jag lat och tycker att teknik bara ska fungera utan att jag ska behöva bry mig om hur, och det ska framför allt vara så enkelt som möjligt.

För ett tag sen uppgraderades vårt Officepaket på jobbet, och i samma veva fick vi SKYPE FÖR FÖRETAG. Det hade jag aldrig använt innan, så jag snokade runt lite av nyfikenhet och hittade ett ställe där man kunde lägga till en profilbild. Nu hade jag ingen glassig bild av mig själv i någon glassig jobbsituation, så jag lade upp en på Hilding när han är sådär 3 veckor gammal och precis har öppnat ögonen, bara för att se hur det såg ut. Det såg roligt ut. Jag har ändå ingen kamera på min jobbdator så om jag skype:ar i tjänsten så är det enbart via det skrivna ordet.
Men tydligen sitter Skype och Office ihop på något sätt. Man borde ju inte bli förvånad eftersom det känns som att allting man gör vid ett tangentbord nuförtiden medför att man säljer sin själ till antingen Google eller Microsoft, eller är det kanske till och med ett och samma nuförtiden?  I alla fall så är nedanstående bild helt plötsligt det som är mitt signum i jobbsammanhang:


Hittar nu inte var någonstans det var man kunde lägga till och således inte heller var man kan ta bort bilder i denna IT-infrastruktur från helvetet. Så varje mail jag skickar åtföljs av en lipande taxvalp, och mina utsikter att bli årets mest tekniska medarbetare känns väl sisådär.

2 kommentarer: