fredag 6 november 2015

Skära skära bräda

Per Morberg har "lanserat" en skärbräda i massiv ek. Massiv ek är ju inte billigt, men hans skärbräda, med tillägget "PREMIUM" känns som att den är något dyrare än snittpriset på virke. Eller vad sägs om denna brädlapp för endast 3995 kronor?

"Kommer man över denna så kan jag bara gratulera till ett stycke köksinstallation som har evig livstid", lär Per Morberg ha sagt i ett pressuttalande. Ja, det tro fan det, har man lagt fyra papp på ett stycke trä så hade man väl aldrig vågat använda det överhuvudtaget. Men det ser väl snyggt ut kantänka. HERREGUD SÅ DJÄVLA DUMT.

Själv nöjer jag mig med en sån här, eller det är ju TVÅ rättare sagt, kom igen när du kan erbjuda det, Per, en liten och en stor. Ur Ica Basics exklusiva sortiment:

Pris: 29.90, men jag tror inte jag gav mer än en tjuga när jag gjorde denna investering en gång i tiden. Jag har nog haft mina i säkert 10 år, används dagligen till allt och diskas i maskin. Varar gissningsvis i en hel livstid, och skulle så inte vara fallet så blir det ju inte direkt någon ekonomisk katastrof.

OKEJ, nu har jag inte matlagningsprogram i tv och ej heller något rustikt franskt lantkök där jag kan stå och svettas bland påkostade kopparkastruller och svindyra gasspisar som Per Morberg, och där vit plast från Ica Basic kanske inte riktigt gör sig. Men jag äter fantastiskt god mat ändå. Pilutta dig, Per (är för närvarande grundligt trött på att mitt Facebookflöde fylls av såna här "klickmonster" där Per Morberg figurerar och där han säger saker i stil med "Köttfärslimpa är en fantastisk maträtt, läs här för att undvika det enda misstaget man kan göra" eller "Läs här för att lära dig det enkla tricket att få perfekta såser". ALLTSÅ JAG VÄGRAR.  För det första blir jag helt rabiat när kändiskockar i stil med ovanstående och Leif Mannerström på ett drygt och självgott sätt står och orerar om hur man tillagar till exempel en rödvinssås, och sedan ryter ifrån om vad som "absolut inte är tillåtet" som om det handlade om att följa ett bindande direktiv som antagits av EU:s ministerråd, DET BESTÄMMER VÄL FÖR FAN INTE DOM? (Per Morberg & Co alltså, inte EU:s ministerråd för där handlar det nog mer om att gilla läget och rätta in sig i ledet, men förhoppningsvis befattar de sig inte med att detaljreglera trivialiteter som typ "det enda rätta sättet att tillaga Boeuf Bourgignon"). Och sen är jag så dödligt less på att ingenting någonnsin kan skrivas ut i klartext utan det är alltid "när du ser vad som händer kommer du inte att tro dina ögon". Den som kom på det skulle ju för fan ha SPÖ. Våga vägra klicka! Och nu var det slut på världens längsta parentes).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar