fredag 7 november 2014

Dry needling

Min förra kiropraktor var inte från Göteborg, men hette likväl Glenn. Min nya kiropraktor ser ut som ett tolvårigt kinesiskt gossebarn och heter någonting som låter som ginseng och är snudd på omöjligt att lägga på minnet. DESSVÄRRE är han dessutom extremt lik Glenn i The Walking Dead, vilket då inte gör det lättare att komma ihåg vad han heter. Fast han är ju korean, Glenn i The Walking Dead alltså, eller åtminstone ska karaktären föreställa vara det i alla fall, vad skådespelaren har för etnisk bakgrund har jag faktiskt ingen aning om. Man kan ju inte veta allt.

Igår var jag i alla fall på besök hos gossebarnet som inte heter Glenn men ser ut som om han gjorde det. Har ju en disk i ryggen som kärvar och sätter sig på tvären och gör ont i vissa lägen. Antar att man ska vara glad att det inte gör ont hela tiden, men det är jag inte. Jag vill inte att det ska göra ont alls! Vill dessutom kunna träna något som inte är sjukgymnastik. Låtsasglenn frågade om jag hade "något emot nålar". Jag sa att det hade jag inte och han sa att det var ju bra, för han hade tänkt prova DRY NEEDLING på mig. Det låter ju som en medeltida tortyrmetod och är inte långt därifrån kan jag ju meddela så här i efterhand så att ingen behöver sväva i ovisshet.

Jag fick lägga mig på mage och blotta bakdelen. Låtsasglenn körde utan att tveka in en nål mitt i själva smärthärden i ryggen och höll sedan på och peta runt med denna i vad som kändes som rätt in i ischiasnerven. Han frågade om det "gick bra" och jag medgav mellan ihoppressade tandrader att det gjorde det om det handlade om att ont skulle fördrivas med ont, och det var tydligen själva tanken med DRY NEEDLING.  "Det är ju bra att du inte har något emot nålar, för nu har du 5 centimeter nål rakt in i muskeln" avslöjade han nöjt och detta var kanske information jag inte riktigt behövde i det skedet. Men han kretade vidare och jag uthärdade. Efteråt kändes det mycket värre, men det var tydligen normalt. Idag känns det bättre, men gör fortfarande ont, men det är tydligen också normalt. Tanken är nu att det ska ske en läkande process och om det bara funkar i längden är jag beredd att stå ut med rätt mycket för stunden.

Så det är väl det jag hoppas på just punkt nu. DRY NEEDLING. Så här ser det ut. Nålen sticks in och retar triggerpunkter och så blir kroppen förbannad och börjar självläka i ren protest. Förhoppningsvis, för som sagt, skönt var det inte. Do not try this at home, gå till Låtsasglenn istället.

 

1 kommentar:

  1. OJ! Det där lät spännande! Ont SKA med ont fördrivas, och värre än så där kan det nog inte bli tror jag. Har kräkts på golvet när jag besökte naprapat en gång. Det gjorde så j*vla ont. Men sen blev det bra! Ska genast kolla om det finns någon Glenn i närheten.

    Mvh reumatiker med whiplash som tror på tortyrmetoder och alcogel

    SvaraRadera