onsdag 6 april 2011

Silent souls washed up on the shores

Vissa människor tycker att det är viktigt att ange rätt civilstånd när man frågar efter någons respektive. Jag förstår det inte riktigt, men för somliga verkar det nästan vara en slags förolämpning att råka säga "din fru" till någon som är sambo, eller "din sambo" om någons äkta make. Oklart varför, men en del löser det lite smidigt genom att säga något diffust i stil med Din...ja, nu vet jag ju inte om ni är gifta eller ej...och så får man själv fylla i. Ja, ni vet.

Häromdagen stötte jag på en granne, vi stod och pratade en stund om väder och vind medan våra hundar jagade varandra. Så sa grannen, och nu citerar jag ordagrant, att han skulle behöva tala med min (och här svävade han lite på målet medan han snabbt funderade på om han skulle säga man eller sambo innan han slutligen bestämde sig för) HUSSE.

Man undrar ju lite vad han trodde att fel civilstånd skulle framkalla för märklig reaktion, att jag skulle försöka döda honom? Och husse? Vad tror de att vi har för typ av relation egentligen? Det här verkar faktiskt lite oroväckande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar