måndag 22 december 2008

Filmrecension III

Min pojkvän tycker att jag borde se filmerna om Stjärnornas krig. Eller Star Wars som det tydligen heter på svenska numera. Jag är måttligt road av science fiction, men jag känner att det här nog är lite av en brist i min allmänbildning som jag borde ta itu med. Så min första uppgift i projektet att bekanta mig med detta mäktiga rymdepos var att titta på Stjärnornas Krig från 1977.
Det var dock inte så lyckat att ta itu med detta en fredagskväll, när man (läs: jag) sovit i snitt fem timmar per natt i veckan som föregått sagda fredagskväll. Särskilt inte efter att ha intagit en bastant måltid och ett par glas vin. Det kan tydligen bara sluta på ett sätt.
(((DET BEHÖVS INGEN SPOILERVARNING EFTERSOM JAG ÄR DEN SISTA PERSONEN I VÄRLDEN SOM SER STAR WARSFILMERNA, OCH DESSUTOM SOMNADE JAG EFTER TYP EN KVART OCH SKULLE INTE KUNNA ÅTERBERÄTTA HANDLINGEN OM SÅ SJÄLVASTE DARTH VADER STOD OCH HOTADE MED DÖDSSTJÄRNAN I MITT VARDAGSRUM)))
En brud med väldigt konstig frisyr hade snott några ritningar som plastiga killar i vitt jagade efter, och så kom en astmatisk kille i svart mask och man förstod att han var ond utav bara helvete. En svårt stelopererad guldrobot stod och var lite putslustig medan han konverserade någonting som mest av allt liknade en gammaldags industridammsugare. Sedan knatade de omkring i en öken ett slag. Alla letade visst efter någon kille som skulle kunna ordna ett och annat, han visade sig vara en skäggig gubbe. Sedan stod plötsligt Harrison Ford i en bar och erbjöd sig att köra ett rymdskepp för en helt oskälig ersättning. Sedan tror jag att min pojkvän stängde av filmen. Typiskt, jag som gillar Harrison Ford.
Jag har dessutom smärtsamt fått erfara att kommentaren Obi-Wan, det var han den där killen med skägget va? inte ger några som helst pluspoäng i Star Wars-sammanhang. Men jag ska göra ett nytt försök. Det är ett löfte. Eller ett hot. May the Force be with me.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar