tisdag 12 januari 2021

Upplagt för problem

Jag har två bekanta som heter likadant, vi kan säga Josefin, som jag känner genom min brukshundklubb. Den ena Josefin och jag är rätt så tajta, den andra och jag är lite mer ytligt bekanta. Nu har det blivit lite DRAMA i vår klubb (igen, oh the joy of föreningslivet), där jag och Josefin 1 är på en sida i konflikten och på andra sidan står en person i styrelsen som har starka åsikter. Josefin 2 har nog egentligen inga åsikter i konflikten men är, som jag upplever det, rätt så jagsvag och utöver det lite bästis med den här personen med starka åsikter. Eller de lever nog i någon symbios där den jagsvage liksom blir någon att räkna med, och den åsiktsstarke använder den jagsvage för att föra den åsiktsstarkes talan i andra forum, lite som med Voldemort i Harry Potter kan man väl säga.
Jag och Josefin 1 stör oss väldigt mycket på Josefin 2 eftersom Josefin 2 befinner sig i en position där man förväntas leverera ett och annat men det händer ingenting eftersom allting måste gå genom Voldemort, fast  det är inte officiellt då och när man försöker ställa henne mot väggen och få ett besked så är det en massa nja och vet inte och måste kolla först och sen kommer Voldemorts tankar och när man bemöter dom så kan Josefin 2 ändå inte stå för dom, men kan inte heller erkänna att det är Voldemort som talar genom hennes mun.     

Nu har vi under en period haft två parallella Messenger-konversationer igång, en där jag och de båda Josefinorna diskuterar vissa saker som rör klubben, och så en där jag och Josefin 1 suckar och himlar med ögonen och ondgör oss över tungroddheten och jagsvagheten hos Josefin 2. Snackar skit helt enkelt, so sue us. 

Sen hände det lite saker som gjorde att jag blev tvungen att starta en separat Messengertråd med Josefin 2 där jag föreslog att vi skulle träffas och diskutera en grej, och så skrev jag till Josefin 1 att Har skickat en erbjudande till Josefin 2 om att träffas och diskutera framtida upplägg, tror du hon törs komma utan Voldemort? Fick sedan nästan PANIK när jag insåg att Josefin 1 och Josefin 2 har nästan identiska profilbilder (stor mörk hund på en gräsmatta), till vem hade jag skickat vad? FY FAN VAD PINSAMT om det hade blivit fel. Men det blev rätt. PUH. Här kom jag undan med blotta förskräckelsen och nu borde väl sensmoralen vara att inte prata illa om folk bakom deras rygg, så det kan ni ju diskutera i smågrupper och lämna in förslag på hur man annars ska ventilera sin frustration. Jag tycker annars det borde vara förbjudet att heta likadant och ha nästan likadana profilbilder. Haha. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar