tisdag 3 november 2020

Till stallet istället, v 45 2020, pt 1

Igår hade vi vikarie för Karin var sjuk. Eller "kände sig lite krasslig", men det är ju samma sak som att inte gå till jobbet i dessa tider. Egentligen är det lite sjukt (hehe) att man förr bara tyckte det var självklart att gå omkring och snora och hosta i andras närvaro medan man nu knappt vågar snörvla till utan att ha en plausibel förklaring till hands. 

Vikarien hade förberett en övning med förvänd galopp. HA HA HA, tänkte (och sa) jag, för själv är man ju lite glad om det ens blir galopp ungefär där man har tänkt sig. Övningen var så här: galoppfattning vid C (eller A, beroende på vilket varv man var i), sedan rida en "ordentlig hörnpassering", vilket tydligen innebär 7-8 galoppsprång (HA HA HA, sa/tänkte alla vi igen), sedan vända in vid en kon, rida mot X (från början skulle konen stå i jämnhöjd med X men på kvartslinjen för att sedan flyttas in för att göra det svårare, men vikarien glömde flytta den och den första som red satsade mot X och då gjorde alla andra också det) och sedan vända ut mot nästa hörna igen, rida en ordentlig hörnpassering till och bryta av vid A (eller C, beroende på vilket varv man var i). På andra långsidan skulle vi göra övergångar, helst två mellan varje bokstav. 

Jag sa att jag är nöjd om jag kan fatta galopp vid en specifik punkt (utan slängtrav) och typ galoppera utmed långsidan och göra en övergång till trav i balans (ej slängtrav). Och DET GICK! Blev riktigt fina fattningar på kortsidan, dvs ej i ett hörn. Kunde också rida förvänd galopp (!) även om jag inte tog ut linjen ända in till X. Men det var svårt för Köttbullen har ju inte någon bra egen balans än, och tydligen tyckte jag att jag "hjälpte till" att balansera upp det hela genom att rida med huvudet på sned. Det var nog ingen vacker syn, men det gick. Inte bara en utan flera gånger. Är lite i sjunde himlen nu. 

Hoppas nu bara att folk sköter sig. Det har kommit hot om att verksamheten måste stänga ner om folk inte sköter det här med att hålla avstånd. Nu är det regler för att man inte får vara i stallet annat än när man har lektion, max en person i taget i sadelkammaren, max en vuxen per barn, klubbrummet är stängt, läktaren avspärrad så att man måste sitta utspritt osv. Det behövs nog för folk är ju generellt idioter. Hoppas i alla fall att ridningen kan fortgå, men det räcker ju om ridlärarna blir sjuka eller småkrassliga så rasar ju hela alltet för det är ju inte så att det finns en stor vikariepool att tillgå. Bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar