måndag 9 november 2020

Livet, osv

 Så var det måndag igen med ny vecka och nya möjligheter, osv. Helgen gick i någon form av rekordfart. I fredags skulle vi dricka bubbel och fira att min man (äntligen) har fått ett nytt jobb. Han blev ju uppsagd i våras (Corona-effekt) och slutade kring midsommar. Sedan DÖR ju hela arbetsmarknaden under semestertider och, gissningsvis också åtminstone delvis p g a Corona-effekten, så har det varit rätt trögt även efter det. Men nu så börjar en ny era som vi då firade med bubbel och hemlagad pizza. Sedan ville min man att vi skulle titta på Star Trek, den nya inspelningen, för han vill så gärna att jag ska gilla den så att vi kan kolla på denna serie tillsammans. Fast det kommer inte att ske. Jag är inget fan av den gamla och har sett någon avsnitt av den nya och tyckte inte heller att den var mycket att hänga i julgranen. Jag kan tycka att Star Wars-filmerna är okej och till och med lite bra, för det är ändå lite roliga karaktärer och rappa replikskiften och ett väldigt uttalat det-goda-mot-det-onda-tema som jag gillar, men där slutar också mitt intresse för rymdserier. Blir SÅ uttråkad av att se studio-som-ska-föreställa-rymdskepp-inredning och folk i konstiga kläder och frisyrer som ska föreställa framtid. Sen kan ni ju föreställa er hur det gick när man jobbat som ett as hela veckan, avslutat den med ett jobbigt dressyrpass på en motvillig Köttbulle och sedan slår sig ner i soffan med pizza och ett glas bubbel (när man dessutom haft en i stort sett (ett undantag, när jag och Jenny var på lokal och löste världsproblem för ett tag sen) helvit period sedan i somras. Rymdljud på det, sen var jag ju nere för räkning innan någon ens hann säga "beam me up, Scotty" (vilket jag i och för sig inte tror någon säger i denna nyinspelning). 

I lördags var planen att vi skulle bowla med barnbarnen, men tydligen är bowlinghallar någon av ett epicentrum för smittspridning så det ställde vi in. Trist men så får det väl bli. Hade ju tänkt åka och kolla på cykel i samma veva, men ställde in det med p g a lat. Var hemma och påtade i trädgården istället, städade till höns och vaktlar, staplade ved, rensade ogräs med mera. 

Igår hade vi en medlemsaktivitet på brukshundklubben som blev hellyckad men som tog exakt hela dagen, var på språng mellan åtta till halv fyra. Allt utomhus och Coronasäkrat förstås. Sedan stod vi några stycken och pratade om hur lyckat det varit, tills någon skrek FAN! HÄSTHOPPNINGEN! och då skingrades alla som agnar för vinden och for hem till sina tv-apparater och sändningarna från inomhus-SM. Det var kul. Sedan var det handbolls-EM-kval, Sverige mot Kosovo, där det blev storvinst för Sverige, gött. Ja, men det var väl i stort sett helgens händelser. Ja, bortsett från den inte helt oviktiga lilla detaljen att cirkusclownen där borta i det stora landet i väst äntligen fick gå. Det måste ju faktiskt utnämnas som helgens bästa.  

Vädret var okej också. För fyra år sedan, när Donald Trump blev president, så snöade det.   Nu kan det väl ändå bara bli bättre? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar