onsdag 18 november 2020

Lite om ditt och datt

Mitt liv i punktform p g a stress. Ligger vaken på nätterna och djupandas för att Inte. Tänka. På. Jobbet, för då somnar jag aldrig. Har ett möte med ett av bolagen idag där jag förväntas styra upp ett och annat där ingenting är speciellt uppstyrt i något avseende. Har ingenting att säga alls inför det mötet. Känner att det kan vara klädsamt att ha någon form av agenda, men det har jag inte. Är dock väldigt bra på att improvisera, plus att jag har ju ändå ett hum om vad man behöver börja med. Tror jag. Host. Nej, det är inte Covid, bara stress. 

  • Julgranen är uppe på torget hemma i byn! Är det inte...lite tidigt? Inte för att jag är någon ultrarabiat hålla-på-traditionerna-taliban, men...? Tänkte jag. Fast sen kom jag på att DET FAN I MIG ÄR FÖRSTA ADVENT nästa söndag. Vart har den här hösten tagit vägen då? Jag befinner mig mentalt någonstans i början av oktober, känns det som. 2020, året som både varade i en evighet och försvann i ett nafs. 
  • Igår när jag gick från parkeringen till jobbet så såg jag en mus som sprang utmed husväggen. Det är typ en 100 meter lång huskropp och ingenstans för en liten mus att ta vägen. Den sprang så fort som bara en jagad (som jag antar att den upplevde sig även om jag inte per definition var ute efter den) mus kan göra, så fort att den plötsligt snubblade på sina egna små tassar och gjorde en liten minikullerbytta. Rullade som en boll några varv, kom på fötter igen och fortsatte att springa. Det kan ha varit det gölligaste jag sett på länge. 
  • Var och hämtade min nya elcykel KARIN igår och idag blir det nog en liten premiärtur. Nästa vecka kör jag igång "cykla till jobbet en dag i veckan"-projektet igen. 
  • Funderar på om jag ska köpa ett ergonomiskt laptop-bord eller ställning eller vad det nu kan heta ifall det blir tal om att jobba mer hemifrån framöver. Vi har ju gott om plats på jobbet, alla har egna rum och den största risken är väl egentligen framför kaffeautomaten, så hittills har vi tyckt att vi nog kan jobba "on site" som det så flott heter. Men det vet man ju inte vad det kan komma för direktiv framöver. Tänker att det kan vara bra i vilket fall som helst, är så sjukt trött på att sitta och huka framför datorns lilla skärm. Pratade med facket häromdagen (om en helt annan grej, men vi kom in på detta) och de bara "ja, men det är ju arbetsgivarens ansvar att se till att man har en god arbetsmiljö även när man jobbar hemma" och ja, det är det ju men det lär ju inte vara så att min arbetsgivare ger mig ett nytt HUS med utrymme till en arbetsplats. Jag skulle visst kunna få skärmar och stolar och grejer att ha hemma om jag insisterade på det, men jag har ju inte direkt någonstans att ha dom. Förr, när jag hade stationär dator, då hade jag ett skrivbord i arbetsrummet, men sen jag skaffade laptop så tog jag bort skrivbordet för det tog bara upp en massa plats i onödan tyckte jag. Nu har jag istället en gammal sekretär som har stått på ett åkeri som ägdes av min farfar och vid den brukade chaufförerna enligt uppgift sitta och spela kort mellan körningarna. Sedan stod den i mitt föräldrahem (som också var min farfars föräldrahem) i alla år tills det såldes och då fick jag den. Älskar den och att den har en historia, men ska jag vara helt ärlig så är den inte sådär jättebekväm att sitta vid. Får kanske börja spela kort istället?
  • Helgens boot camp kommer att bli med ett annat upplägg p g a, ja ni vet vad. Vi är ju i stort sett alltid samma gäng som är med på sånt och jag hade sett fram mot att hänga med dom. Från början var planen två ridpass per dag och fika och teori och grejer, men nu  kommer vi att rida ett pass per dag i två grupper, man kommer till sin lektion och åker hem efteråt. Inget häng. Ja, det är nödvändigt, det fattar jag med. Men trist. Men nödvändigt. Verkar dock som att ridskoleverksamheten får fortsätta som tidigare, givet att man gjort en riskbedömning av verksamheten. SKÖNT. Worst case var ju att hela skiten skulle bli tvungen att stänga. Eller att vi skulle få dela vår grupp på 10 personer och rida varannan vecka eller liknande. 
  • Nu. Måste. Jag. Verkligen. Börja. Jobba.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar