onsdag 4 november 2020

Flickan i skogen

Har läst Flickan i skogen av Sam Lloyd och om du inte också gör det så får du banne mig skylla dig själv, för det här var något av det mest spännande jag har läst på länge:

Elissa är tretton år när hon kidnappas. Mitt på dagen blir hon inkastad i en bil, nedsövd och bortförd. När hon vaknar ligger hon fastkedjad i en håla under jorden, djupt inne i skogen. Hon har ingen aning om vem hennes kidnappare är, men hans beteende blir allt mer oförutsägbart.

Elijah är en pojke som har ägnat hela sitt liv åt att utforska varje del av skogen, och det är så han hittar Elissa. Elissa inser att den märkliga Elijah är hennes enda chans att komma undan med livet i behåll. Men Elijah vägrar att ringa polisen. Han är glad över att äntligen ha fått en vän. Och han vet hur det här kan sluta. Elissa är inte den första flickan han har hittat fången i skogen.


Den här boken har jag sträckläst med uppspärrade ögon och kaninpuls. Så himla spännande och precis när man började tro hur allt hängde ihop så kom det en twist som hette duga, och detta hände mer än en gång. Snacka om spänning på hög nivå. Intressanta karaktärer, bra språk och ett djävla DRIV från första sidan till sista. Den här boken får fem schackpjäser av fem möjliga. Marsch iväg till bibblan med er allihop. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar