tisdag 3 november 2020

Domen

Var hos cykelhandlaren igår med mitt elcykelbatteri för att få en bedömning om det gick att göra något åt det. Och (som väntat) så gick det såklart inte. Hade det varit ett batteri tillverkat 2015 eller senare hade det funkat, men 2014 är Helt. Djävla. Ute. Gav ju mig själv tre alternativ men i själva verket är det väl bara ett som är tänkbart och det är att skaffa ny elcykel. Ja, onödig konsumtion och fan så dyrt, men samtidigt så är jag väl inte den som ligger i framkant när det gäller slös. Tänk vad mycket pengar jag har sparat genom åren genom att inte resa på semester, inte gå till frissan, inte köpa nya kläder och möbler stup i kvarten, ytterst sällan äter ute, osv. Då kan jag väl för FARAO få unna mig en ny elcykel. Ska dessutom ge den gamla till min dotter som inte har någon cykel alls, hon blev jätteglad. Är ju inget fel på cykeln överhuvudtaget bortsett från att den inte funkar som "pendlarcykel" om man har så långt till jobbet som jag har. Men det stör mig otroligt mycket för jag köpte (och betalade en rejäl slant) ju en kvalitetscykel av ett känt märke. Ja, cykeln är det ju inget fel på, bortsett från batteriet dårå. Men nu har det kommit en ny EU-standard för batterier, fick jag höra av cykelhandlaren, så kanske ingår det någon form av bakåtkompatibilitet nuförtiden. Man kan ju alltid hoppas, men samtidigt: hjulen ska ju snurra. Och då menar jag inte cykelns utan konsumtionssamhällets. Aja, nu är det som det är. 

Rolig grej: cykelhandlaren klagade flera gånger på att hans cykel blivit stulen. Hur kan det ens vara ett problem när man har en hel affär full med cyklar? Tänkte jag, men vågade inte fråga. 

Ska eventuellt åka dit idag igen och kolla om man kan få provköra. Nuförtiden är allting så konstigt när ingen ska ha några lager och allting ska vara just in time, man får kanske boka en tid som ligger månader framåt i tiden? Ingen vet. Jo, cykelhandlaren och jag, i alla fall senare idag. 

2 kommentarer:

  1. Klart du ska ha en ny elcykel. För övrigt tycker jag det har varit daligt med uppdateringar av Biggest loser. Han värmlänningen som akte ut var jag förtjust i, fast det var kanske mest dialekten.

    Annika

    SvaraRadera