måndag 9 november 2020

Den åttonde tärnan

Har läst Den åttonde tärnan av Eva Franz. Detta är en fristående fortsättning av Blå villan, en bok som jag tyckte var helt okej. Den här boken handlar om följande:

En morgonpigg vinterbadare får sig en otrevlig överraskning när han tar sina första simtag i vaken. På folkhögskolan en bit bort hörs märkliga steg i natten. Och vad är det som blixtrar i elevhemsbyggnaden som stått tom i flera år?

Äldre kriminalkonstapel Anna Glad försöker anpassa sig till sitt nya liv som singel medan staden rustar för traditionellt luciafirande. Ett dödsfall som vid första anblicken ser ut som en olyckshändelse verkar ha ett märkligt samband med en tragedi som inträffade trettio år tidigare. Anna och hennes kolleger inser småningom att allt verkar kretsa kring den blyga flickan som går sist i luciatåget. Den åttonde tärnan. Men vem är hon?


Jag tyckte att även denna bok var helt okej. Historien var rätt invecklad med en massa olika personer som jag hade lite svårt att hålla ordning på och det kändes inte heller denna gång som att riktigt alla trådar blev uppnystade. Totalt sett kändes det som en rätt ordinär polisdeckare med lite väl förutsägbara karaktärer. Börjar dock gilla Anna Glad mer och mer så det hjälper upp en del. Börjar också uppskatta det lite yxiga språket, det har sin charm. Dock är som sagt själva storyn rätt så medelmåttig och vissa karaktärer (t ex Jan Ståhlman) rätt så osannolika, men ändå helt klart gångbar om man inte förväntar sig stordåd. Den här boken får tre pepparkaksgubbar av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar