onsdag 14 oktober 2020

Saker som stör mig

På min brukshundklubb finns det (som på många andra klubbar misstänker jag) dels kursverksamhet, dels "fri träning" där det senare kan se ut på lite olika sätt, men oftast är det väl i form av olika mer eller mindre löst sammansatta träningsgrupper och då är väl tanken att man ska få sällskap, kunna hjälpa varandra och även ha lite trevlig social samvaro. För detta ändamål har det i min klubb skapats en Facebookgrupp så att man ska kunna få kontakt med andra likasinnade (inget unikt här heller antar jag). Den vanligaste typen av inlägg i denna grupp är bilder på människor som sitter och fikar i olika sammanhang (alla vet ju att när det kommer till hundträning så är det viktigare att ta med fika och campingstol än att ta med hunden), samt diskuteras om och hur och när det ska vara skott-träning och vem som ska skjuta. 

En person i gruppen retar gallfeber på mig. Hon är väldigt angelägen om att denna skott-träning ska bli av, det säger jag inget om för håller man på med bruks så är det ju en rätt viktig bit som är rätt svår att träna själv. Så det är jättebra att det finns skott-träning, och den här personen brukar be sin man att skjuta, och det är också jättebra för det är ju svårt att både vara den som står på avstånd och skjuter när man samtidigt ska träna med sin hund. DET ÄR SÄTTET HON SKRIVER DET PÅ:

På onsdag kan vi ta hand om skott på budföringen, finns det nån skjut-mojäng?

Blir det skotträning på onsdag? Någon som pangar då? 

Jag kan se om guuben kan panga om någon vill träna på sina voffs. 

Kan tyvärr inte komma idag men nästa vecka kan nog guuben min va skytt.

Imorn kan guuben min panga igen, någon som har pickadoll?


Vecka ut och vecka in hamnar den här typen av inlägg i mitt flöde och det är så fult att det känns som att hornhinnorna ska fräta sönder och jag seriöst funderar på att gå ur gruppen av denna anledning. Personen ifråga är ändå typ i min ålder, inte tre år som man skulle kunna tro. Stoppa detta, annars tar jag skjut-mojängen/pickadollen och pangar av ett skott så både guube och voffs ryker. 

1 kommentar:

  1. Haha jag hade blivit skogstokig om det där fyllde flödet.
    Full förståelse för frätskadekänslan.

    Markattan

    SvaraRadera