onsdag 7 oktober 2020

Oktober!

 Alltså, det här året va? Det har gått så galet fort samtidigt som det känns som att det har varat i ett decennium. Läser lite i bloggen i mars och det skulle lika gärna kunna ha varit från mars 2016 eller liknande, så avlägset känns det. Väldigt mystisk känsla om ni frågar mig. 

Jobbmässigt har det varit ett väldigt bra år med rekordresultat och ALL TIME HIGH produktionsvolym. I vår del av världen, ska väl tilläggas. Har av förklarliga skäl gått betydligt sämre i de delar av koncernen som huserar på marknader som fick stänga ner helt p g a corona. Så sammantaget landar väl årets resultat på plus minus noll-ish och eftersom vi ägs av ett riskkapitalbolag så är de väl måttligt nöjda med det. I morse pratade dom om corona-arbetslösheten på radio och då slog det mig att jag kanske aldrig kommer att jobba på något annat ställe? Har ju jobbat snart 20 år på mitt nuvarande jobb och det känns inte så himla länge ändå. Däremot känns "jag har 15 år kvar till pensionen" som en VÄLDIGT konstig sak att säga. Men så är det ju, om jag tänker och kan jobba till jag är 67 villsäga. 

Jaja, skit i det nu för nu är det HÖST. Murriga dagar med regn och rusk och tända brasa i kaminen och sitta uppkrupen i soffan med en kopp te och en bok. ÄLSK PÅ DEN, som det heter nuförtiden. Synd bara att tiden inte riktigt räcker till. Men om drygt två veckor slutar Tages hundkurs och den har tagit två dagar per vecka. Som det är nu så är det ju ridning på måndag, Tage-kurs på tisdag, hålla hundkurs på torsdagar, ridning på fredagar och Tage-kurs på lördagar. Och på onsdagar rider min man och då är det ju kul att hänga med och kolla ibland. Det tänker jag dock inte göra denna kväll för idag ska jag först jobba, sedan avrunda med ett Skypemöte med tyskar som börjar efter min ordinarie arbetstid slutar, sedan åka till Lantmännen och köpa vaktelfoder, åka till Elgiganten för att hämta upp det där extrabatteriet till min Dyson som jag blev utlovad som kompensation för orimligt lång väntetid i våras och som nu äntligen har kommit. Rätt roligt ändå att man blir kompenserad för att någonting har tagit lång tid och så dröjer det 3 månader innan man får det? Aja, den som väntar på något gott, osv. Därefter ska jag till bibblan och hämta böcker som jag reserverat och sen hem och städa lite samt baka en kaka till avslutningen av min allmänlydnadskurs som är imorgon kväll. Jomensåatt, det går i ett. Men jag hoppas att det blir lite tid att tända en brasa och dricka en kopp te till mina nyhämtade biblioteksböcker innan det är läggdags. 

Kan ju även passa på att berätta vad som hänt i the neverending story of spis och duschkabin. Jomen spisen funkar nu! Min man kopplade in den tredje fasen, sen visade det sig även att jordfelsbrytaren var feldragen för den löste ut, men även det har han fixat nu och jag har både lagat mat och bakat och är helnöjd so far. 

Duschkabinen däremot? Min man for iväg och köpte en liten uppfällbar handdukshängare (eller egentligen är det nog en torkställning som är avsedd att hängas över element) som han hängde inne i duschkabinen. Där kunde ju min handduk hänga när jag inte duschar, var väl tanken. Nu pratar jag alltså inte om en KROK att hänga handduken på, för det hade varit busenkelt att lösa, men jag vill ha typ som en stång att kunna hänga min duschhandduk på när den är blöt som den ju blir efter att man har duschat och torkat sig med den (har diskuterat detta med åtskilliga människor och alla pratar om krokar och jag fattar inte hur folk gör, hänger de upp en blöt handduk på en krok, blir den inte väldigt fort äcklig och muggig då? Eller byter folk handduk efter varje dusch?).
Tyvärr visade det sig att luftväxlingen inne i själva duschkabinen inte var så tillfredsställande som man hade kunnat önska, så handduken var fortfarande fuktig nästa dag efter att ha hängt på tork och det duger ju inte. Är det något jag H-A-T-A-R så är det fuktiga handdukar. Brr. Har provat att flytta omkring på den här handdukshängaren för att hitta det ultimata stället att ha den på, men det finns liksom ingen plats att ha den på förutom på det stället där den vanliga handdukshängaren är placerad och den når jag ju inte längre med mindre än att jag ställer mig på toalettstolen och jag tycker det är ovärdigt att behöva klänga omkring naken på toastolen för att nå en djävla handduk. Oh the joy of compact living. Duschkabinen har två sidor som inte står mot väggarna, den som jag inte når och den där dörren sitter, och hänger jag handdukshängaren bredvid dörren får man handduken i huvudet när man står vid handfatet och tvättar händerna, plus att man inte kan se sig själv i spegeln (det är kanske ingen livsnödvändighet, men att ha en övertäckt spegel känns ju som lite som att vara sambo med att greve Dracula). Provade att hänga den på badrumsdörren men då var den, handdukshängaren alltså,  lite för bred (alternativt dörren lite för smal) så den slog i dörrkarmen varje gång man öppnade eller stängde dörren. På utsidan av badrumsdörren fick den däremot plats, så där hänger den nu och retar gallfeber på mig. Lösningen är att min man ska installera en fläkt i badrummet så att all fuktig luft sugs ut i ett nafs och handdukshängaren kan hänga inne i duschkabinen igen.  

Med facit i hand: kanske inte ett så genomtänkt köp ändå? Men det är åtminstone en fröjd att duscha, vilket inte var fallet i den tidigare som var trång och trycket i duschen alltid var löjligt lågt. Plus att den med sina 25+ års kalkavlagringar i skrymslen och vrår alltid kändes lite småäcklig även när den var precis nystädad. Så i det avseendet har det ju blivit ett lyft. Ska bara hitta någonstans att hänga handduken samt vänja mig vid tanken på att badrummet numera känns som att det är i storleksordning tågtoalett. Men det är väl i-landsproblem förmodar jag. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar