torsdag 1 oktober 2020

Måste gitt

Jag har sett filmen Måste gitt på SVT, herregud vad det var längesen jag såg en film kom jag på nu. Tvekade lite igår när jag för en gångs skull var ensam hemma en stund, hur ska man då liksom maxa denna upplevelse? En film kändes lite lång för en vardagskväll eftersom min klocka ringer 04.00 och ska man få sin skönhetssömn så kan man inte sitta uppe och nattsudda hur som helst. Men så stod det att den bara var tillgänglig 5 timmar i programbiblioteket på tv:n (som inte är samma som SVT Play) och då bestämde jag mig för att ge den en chans, det är ju inte som att man är tvingad att se klart den om den inte var bra. 
Var lite tveksam de första fem minuterna, men sedan var jag fast. Tyckte den var riktigt bra. Handlingen är denna: 

Filmen handlar om Metin, en ung småkriminell man i Jordbro, en av Stockholms södra förorter. Han drömmer om ett annat liv och söker bland annat till scenskolan och skriver dagbok. I dagboken antecknar han allt som händer och en dag tappar han dagboken. Han är livrädd att den ska hamna hos polisen eller hos andra kriminella. Istället hamnar den hos ett bokförlag som vill publicera boken, även det skrämmer honom, men han ser också en chans att ändra inriktning på livet. 

Jag gillade den här filmen, den var rapp och lite oförutsägbar och en väl avvägd blandning mellan humor och allvar. Ibland var det lite svårt att förstå vad de sa, jag umgås inte direkt med någon som pratar Rinkebysvenska eller vad det heter, så jag hade nog också fått sitta och googla uttryck som hon som hittade dagboken fick göra. Nu finns den ju som serie på SVT Play och det ska tydligen vara som en fortsättning på boken. Så den ska jag såklart se. Den här filmen får fyra Rolexkopior av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar