måndag 12 oktober 2020

Höstlistan!

Hittade en höstlista någonstans på nätet och den snor jag såklart rakt av.

Vad är det bästa med hösten?

Jättemycket om ni frågar mig. Höstmyset, när det börjar bli mörkt och man kan tända en brasa och sitta och mysa med en kopp te. Alla fina färger. Långa promenader i mustig höstskog. Den här känslan av nystart som gör att man vill köpa nya block och skriva saker i kalendrar och planera och förändra sitt liv till det bättre. 

Vad gjorde du förra hösten?

Ja, herregud, vad gjorde jag? Gissningsvis samma som nu, jobbade röven av mig och höll hundkurser och red på min såkallade fritid. 

Beskriv din höst i tre ord?

Full fart framåt? 

Vad var bäst med sommaren?

Helt klart semestern, efter en jobbmässigt helt galen vår och försommar. Och att mitt knä började bli bättre så att jag kunde 1. sova utan  att vakna varje gång jag rörde mig i sömnen, 2. gå normalt istället för att hasa fram som en gammal käring. 

Hur mådde du förra hösten?

Jamen det var nog okej? 

Vad är dina planer för hösten?

Förutom att överleva jobbmässigt (ständigt närvarande känsla) så ska jag hålla en hundkurs i tävlingslydnad och två i viltspår. Planen var annars att kunna komma ut och tävla lite med Tage, men han är inte där än, så jag får fila vidare med hans träning. Har även anmält mig och Köttbullen till två träningshelger för två olika dressyrtränare. Sedan vill jag bara vara hemma och läsa böcker och se på film med min man, plus försöka hänga lite med barn och barnbarn. 

Hur gör du hösten mysig?

En långpromenad med hundarna i regn och rusk och sedan en kopp te, en brasa, en bok eller film och en filt. 

Vad kommer du dricka i höst?

Te. Bestämde mig för att ha en vit månad (avseende både socker och alkohol) efter semestern, och när den vita månaden var över så tyckte jag att det inte fanns någon anledning att inte fortsätta så jag kör väl vidare ett tag till. Typ fram till julledigheten eller så om det inte dyker upp någonting som jag tycker kräver att man svingar en bägare. 

Hur vill du se ut i höst?

Alltså, min outfit består ju av narkotikajeans och nån tröja eller skjorta året runt. Behöver därför aldrig fundera på hur jag "vill" se ut. 

Vilket är det värsta höstvädret?

Det är väl om det skulle smälla till och komma SNÖ. Fy för den lede. 

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

Det har jag väl redan svarat på?

Hur förbereder du dig inför vintern?

Hoppas alltid på att det blir en grön vinter så jag förbereder ingenting. Det blir ju vad det blir ändå, hade jag vetat att det skulle vara en sån vinter som 2009/2010 eller varför inte början av 2018, då hade jag väl gått och hängt mig, vinterhatare som jag är.   

Vad ser du fram emot just nu?

Spontant just nu: Att Tages hundkurs snart är slut. Den har varit jätterolig och nyttig, men det har varit rätt mastigt att vara uppbunden ytterligare två dagar i veckan. Har ju andra fasta aktiviteter tre dagar, vilket gör att det bara finns två dagar kvar att klämma in övriga måsten på. Det mesta är roligt och självvalt men det känns ju som att jag ALDRIG är hemma. Ser också fram mot julledighet. Det är en bra grej med mitt jobb, vi har lågsäsong på vintern och det är ALDRIG några problem med att vara långledig då. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar