måndag 14 september 2020

Familjen Lambs hemlighet

Har läst Familjen Lambs hemlighet av Lisa Jewell, en av mina favoritförfattare (för kännedom: läser alltid flera böcker parallellt och nu slumpade det sig så att jag också låg i slutspurten av flera stycken parallellt, jag läser visserligen rätt snabbt men kanske inte SÅ snabbt) och det kan du också göra. Den handlar om det här: 

För tjugofem år sedan kallades polisen till ett hus på Cheyne Walk. Väl där hittade de tre döda kroppar och en jollrande bebis i en vagga i ett av sovrummet. De andra barnen var försvunna.

I nutid får tjugofemåriga Libby Jones reda på att hon är arvtagerska till ett övergivet hus i fashionabla Chelsea i London. Huset är värt otaliga miljoner och Libbys liv förändras från en dag till en annan.

Men arvet är allt annat än okomplicerat. Det gamla huset bär på mörka hemligheter och det som en gång skedde där sitter kvar i väggarna. Och samtidigt bevakas Libby från flera olika håll.

Jag har läst de flesta av Lisa Jewells böcker och hennes bästa var när hon övergav chic lit till förmån för spänning. Den här boken var som vanligt: spännande, välskriven, intressanta karaktärer, bra dialog, helt enkelt en bra bok. Kanske att slutet var aningens för sockersött för min smak och det var också på gränsen till för många karaktärer att hålla reda på, men i övrigt var det en behaglig läsupplevelse. Den får fyra sektmedlemmar av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar