tisdag 9 juni 2020

Till stallet istället, v 23 2020 pt 2 + v 24 2020 pt 1

I fredags var jag allmänt sur och sleten efter en helvetesvecka med många irritationsmoment. Kanske är det i detta mindset jag ska vara för att komma överens med Köttbullen? För i fredags gick det minsann riktigt bra, eller i alla fall bättre än förra fredagen. Den här gången var vi bara modesta åtta stycken, milsvid skillnad mot att vara fjorton. Vi red också i paddocken och inte på vidriga stora utebanan. Plus att det finns bevattning i paddocken så att det inte behöver kännas som att man är en del av Montgomerys trupper i slaget vid el-Alamein. Alla förutsättningar var helt enkelt bättre. Ja, men jag kände mig nöjd. Fick visserligen inte till galoppen, men hon gick ganska stadigt på tygeln i skritt och trav, tusen gånger bättre i vänster varv än i det besvärliga höger men vi får kämpa på.

Igår var det avslutning i vanliga gruppen och vi skulle leka lekar. Sånt hatar jag normalt sett, men det här var rätt roligt. Man skulle göra följande:
1. Skritta mellan två bommar med så få skrittsteg som möjligt.
2. Trava under lättridning mellan två bommar med så många travsteg som möjligt.
3. Trava under nedsittning mellan två bommar med så få travsteg som möjligt.
4. Galoppera mellan två bommar med så många galoppsprång som möjligt.
5. Galoppera mellan två bommar med så få galoppsprång som möjligt.
6. Galoppera en sträcka på så nära 4 sekunder som möjligt.
7. Galoppera en sträcka på så nära 6 sekunder som möjligt.
8. Hoppa över ett litet hinder och försöka få hästen att trampa på en blomma som låg intill den tänkta avsprångspunkten.

Kan ju säga att det inte direkt var en tävling för Pojken för han har ju liksom inte så stort register i sina gångarter. Trodde ändå jag var en lågoddsare i gren nummer två för är det något han kan så är det ju att trava lååååångsamt, men tyvärr bröt han av till skritt och då räknades det inte. Tyckte dock att jag kunde rida ihop honom riktigt bra i galoppen utan att han för den skull bröt av till trav så jag var ändå nöjd, fast några ökningar att tala om blev det inte. Allt är ju relativt. Men det var ändå rätt kul och man märkte på hästarna att de tyckte det var livat att göra något annat än det vanliga. Nu ska jag ta igen en lektion på torsdag, då är det hoppning (GULP) och sen är det drop in-ridning på fredag och sedan är det sommarlov. För hästarna alltså. Snyft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar