fredag 5 juni 2020

King of the world

Idag regnar det. Idag skulle jag egentligen ha jobbat hemifrån för idag jobbar vi egentligen bara halv dag eftersom det är röd dag imorgon och jag tycker det är lite onödigt att köra bil nästan en timme fram och tillbaka för att jobba fyra timmar. Hade också varit lite mysigt att sitta i soffan, kanske till och med tända en brasa och höra regnet smattra mot fönsterrutorna. Har dock helvetiskt mycket att göra och kände att jag hellre ville sitta vid skrivbord med ordentlig skärm än hopkurad i soffan och göra detta helvetiskt myckna. Med största sannolikhet kommer jag inte heller att jobba fyra timmar utan snarare minst åtta, precis som vilken fredag som helst alltså. Men vad är väl en bal på slottet?

Den här veckan skulle man ha varit dansk. Andre pinsedag, eller annandag pingst, som fortfarande är röd dag på andra sidan sundet, i måndags och nationaldag idag. "Och så är det fars dag också", påpekade min danska kollega Michael viktigt igår när jag gratulerade till en göttevecka. Vet ej om det firas något speciellt, eller varför det ens sammanfaller med nationaldagen, men det får väl tiden utvisa.
Det egna nationaldagsfirandet imorgon kommer det väl att vara sparsamt med. Läste dock igår att Gustav Vasa (som är en av anledningarna till att man firar nationaldagen den 6 juni eftersom han då valdes till kung och därmed upplöste Kalmarunionen) hade 11 barn. Man har ju bara hört talas om tre av dom (Erik XIV, Karl IX och Johan III), men när jag tänker på saken så är det ju ändå rätt starkt jobbat att få tre barn som är regenter. Det är väl inte många som kan spela i den ligan? Vet inte riktigt vart jag vill komma med det här, men ja. Idag är det fredag, då försöker vi igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar