söndag 10 maj 2020

Hennes värsta mardröm

Har läst Hennes värsta mardröm av Peter Swanson. Den handlar om detta:

Som liten var Kate Priddy ett oroligt barn. Efter att hennes galna expojkvän kidnappat och nära på mördat henne, övergick oron i panikattacker. När hennes kusin Corbin från Boston hör av sig och föreslår att de bytlånar varandras lägenheter ett tag känner Kate, som nu pluggar konst i London, att en nystart någon annanstans kan vara precis vad hon behöver.

Men inte lång tid efter ankomsten till Boston upptäcker Kate att en av hennes nya grannar, Audrey, är död. Mördad.

Polisen frågar ut henne om Corbin. Kate inser att hon egentligen vet rätt lite om sin kusin. Däremot undrar hon varför en annan av grannarna, den snygga Alan, ljuger om att han träffat mordoffret. Och när en tårögd ung man presenterar sig som Audreys pojkvän och hävdar att det var Corbin som mördade henne alldeles innan han for till London, vet hon varken ut eller in. Kan hon lita på sin kusin? Kan hon lita på Alan? Kan hon ens lita på sig själv?


Jag tycker den här berättelsen var rätt okej. Tyckte dock att Kates tidigare trauma rimmade ganska illa med hennes beteende och det kändes ganska osannolikt att YTTERLIGARE ett snarlikt trauma skulle få henne nästintill bekymmerslös, NJA kände jag inför den vändningen. Berättelsen kändes också onödigt detaljerad, man behöver kanske inte beskriva exakt varje steg som tas, varje matbit som äts, varje klädesplagg som tas på eller möbel som finns i ett rum. Men i övrigt rätt spännande och intressant att läsa ur olika karaktärers perspektiv. Slutet var dock lite för sockersött för min smak. Den här boken får tre lönndörrar av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar