lördag 2 maj 2020

Dödens flod

Har läst Dödens flod av Dervla McTiernan, den handlar om det här:

När Aisling Conroys pojkvän Jack hittats i floden Corribs mörka, iskalla vatten informerar polisen henne om att det var självmord. I ett försök att glömma begraver hon sig i arbete - men efter flera år utomlands återvänder Jacks syster Maude till Irland, och hon är fast besluten att bevisa att Jack mördades. Samtidigt har kommissarie Cormac Reilly, som nyligen flyttats till Galway från sin insatsstyrka i Dublin, fått i uppgift att gräva i ett tjugo år gammalt cold case - en oavsiktlig överdos som dödade Jack och Maudes drog- och alkoholmissbrukande mor. De andra kommissarierna kopplar Jacks död till hans mors - Cormac är under ökad press att gripa Maude, och det snabbt. Men hans instinkt säger honom att allt inte är som det verkar... 
Dödens flod är en spänningsdebut som gräver djupt i Irlands mörka hjärta där desperation, korruption och kriminalitet härjar fritt. En skildring av tillit och svek där den skrivna lagen inte alltid är den enda. 


Jag tycker det här var en rätt bra bok. Det var lite väl många karaktärer att hålla reda på och ibland kändes tempot lite segt. Flera gånger var jag tvungen att kolla så att det verkligen var första delen av vad man kan tänka sig är en planerad serie om Cormac Reilly, för ibland kändes det inte så eftersom det hintades om en del grejer som om man borde känna till dom eftersom de presenterats i del ett. Fast det här var ju del ett så jag antar att tanken är att man ska få lära känna Cormac närmare i kommande böcker? Lite störigt, men bortsett från det var det en okej berättelse med hyfsat driv. Den här boken får tre fyrklöver av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar