måndag 16 mars 2020

Till stallet istället, v 11 2020

Tog mig och mitt finger och åkte till stallet och red i fredags. Det gick bra, både med avseende på fingret, och med Köttbullen. Instruktörerna har jobbat lite med henne de senaste veckorna och nu kan hon minsann gå i skaplig form både i skritt och trav. Inte en hel lektion dock, man märker på henne att hon blir trött och det är nog mer mentalt än fysiskt. När hon blir trött så biter hon tag i bettet och spjärnar emot (och hon är rätt stark), alternativt stannar och kör ner huvudet. Inte så att hon bockar, men man får vara beredd för hon är som sagt rätt stark. Men det var mest på slutet som det hände. Vi red en övning som var att man skulle rida i trav längs med två bokstäver, sedan övergång till skritt, skritta en bokstav, övergång till trav, trava två osv. När man kom till E respektive B skulle man ta ett varv på stora mittvolten i galopp, men den biten hoppade jag över för Karin sa om Köttbullen att hon "är lite för pigg i galoppen" och jag kände mig inte så djärv just där och då.
Tyckte som sagt det gick bra, kom hem, ställde mig i duschen och OAAAAAAAAH, där uppenbarade sig ett ridsår av Guds nåde på ena skinkan. Antar att det måste vara troskanten som legat dumt på något sätt, för jag kände inte direkt något när jag red och det var ju inte som att jag ridit kort trav under nedsittning i timmar heller. Okej att jag fick sitta väldigt djupt i sadeln i övergångarna eftersom Köttbullen har så dålig balans, men det var ju bara några meter i taget (om än väldigt många gånger). Så det känns inte som att de här ridsåren är motiverade på något sätt. Har för övrigt aldrig fått ridsår på skinkorna förut, men någon gång ska uppenbarligen vara den första. Får väl ta en cykelbyxa eller nåt till dagens lektion. ATT DET ALLTID SKA VARA NÅT.

Annars gick det som sagt bra och jag sa till och med till Karin att jag skulle kunna tänka mig att rida Köttbullen även på måndagarna. Känns som att Pojken går så himla mycket, och det gör han, men Karin sa att hans utbildning måste underhållas också. Så vi bestämde att Karin får bestämma. Haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar