fredag 20 mars 2020

Tick tack

Har köpt en ny köksklocka på Tradera (så den är ju per definition inte alls ny, men ny för oss dårå). Den gamla ramlade i golvet och gick sönder för själva urtavlan var gjord av porslin. Själva urverket klarade fallet, så min man hängde helt enkelt upp den delen igen och så har det fått vara sedan dess och lika länge har jag stört mig för jag tycker att klockor ska ha siffror och siffrorna satt på den delen som gick sönder.
Vill inte ha en modern klocka utan gillar när de är lite retro, så därför har jag dammsugit Tradera. Är dock inte ensam om att gilla retrolook, så de flesta har blivit lite väl dyra för min smak. Men nu "vann" (tycker det är så löjligt ord, det är ju inget lotteri utan handlar ju endast om hur mycket man är beredd att punga ut) jag i alla fall denna:


Mycket nöjd! Den går dessutom på batteri till skillnad mot den förra som måste dras upp med en nyckel varannan eller var tredje dag. Om man som jag inte är så hög över havet så måste man därför släpa fram en stol för att ta ner den och dra upp den och hänga tillbaks den. Det slipper man nu! Dock tickar den här, det gjorde inte den förra eller i alla fall inte så att det hördes. Pendlar nu mellan att tycka att det är lite irriterande, men också lite småmysigt att ha en klocka som tickar. När  man var liten och var hemma hos gamla människor hade de alltid klockor som tickade i finrummen. Gärna såna som slog varje hel timme också. Där går väl min gräns. När min farfar fyllde nåt, sjuttio kanske, fick han ett gökur i födelsedagspresent. VEM KOM PÅ GÖKURET? Det måste ju vara den fulaste och mest irriterande klockan som finns i hela världen.

PS: Googlade, det var urmakaren Franz Anton Ketterer från den sydtyska byn Schönwald som kom på den roliga idén. Han måste ha varit en mycket sjuk människa. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar