tisdag 17 mars 2020

Statusuppdatering

Var på vårdcentralen i morse för att ta stygnen från Knölen. Var i valet och kvalet om jag skulle göra det själv eller inte, känns ju lite risky business att besöka en vårdcentral i dessa tider, men till slut bestämde jag mig ändå för att åka. Utanför stod det vakter (inga riktiga utan det var vårdpersonal, men det var väldigt tydligt att man inte bara fick smita förbi) som kollade om man hade beställt tid och att man inte var sjuk. Galet!

Aja, själva stygnborttagningen gick i ett nafs och sedan var det bara att åka hem och tvaga händerna och fortsätta med sitt liv. Hade Skypemöte och försökte få hundarna att inte skälla på en katt som strosade uppe i backen och som enligt hundarna inte hade där att göra. Och sedan var det någon av hönsen som började kackla helt hysteriskt för att meddela att det hade värpts. Men i övrigt gick det bra.

Om en stund ska jag bege mig iväg och lämna bilen på verkstad. Det är bromsar som ska smörjas och handbroms som ska spännas och lite annat fix och trix som måste göras och för det får jag betala 6000 spänn. FY FAN VAD DYRT, tycker jag. Jag lever nämligen fortfarande i illusionen att det inte är särskilt dyrt att ha bil, för det var det inte förr när jag bodde i stan och hade min gamla Queen of Volvo som var av god kvalitet och inte rullade särskilt många mil om året. Nu bor jag på landet, kör koreanskt industriavfall (KIA) som rullar åtskilligt fler och slitaget blir ju därefter. Och därmed ökar givetvis kostnader för service och reparationer, men hjärnan hänger inte riktigt med på det. Blir lika chockad varje gång, men det är väl bara att gilla läget och hala upp lädret. Får väl trösta mig med att bensinen är otroligt billig just nu, inget ont som inte har något gott med sig.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar