torsdag 5 mars 2020

Skuggjägaren

Har läst Skuggjägaren av Camilla Grebe, och det kan du minsann också göra. Det är en fristående fortsättning på hennes tidigare böcker som jag har tokgillat, och den här var inget undantag. Handlingen är denna:


En februarinatt 1944 hittas en död kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. Trettio år senare hittas ytterligare en kvinna mördad i en sömnig Stockholmsförort. Det bisarra tillvägagångssättet är detsamma.
Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet – Britt-Marie på 1970-talet, Hanne på 1980-talet och Malin, som är verksam idag.
"Skuggjägaren" är en originell och skickligt iscensatt spänningsroman om den okuvliga driften att förstå sig själv, men också ett stycke samtidshistoria som sträcker sig från andra världskriget till nutid.

Här blev det sträckläsning från första sidan till sista, så himla spännande alltså. Tror inte man behöver ha läst tidigare böcker för att ha utbyte av den här men det skadar såklart inte. Den här boken får fem blodiga spikar av fem möjliga.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar