måndag 2 mars 2020

Mars = VÅR

Äntligen är det mars, äntligen är det vår och den första mars levererade faktiskt lite vårkänslor i form av åtta plusgrader och lite blek sol som tittade fram då och då. Tillbringade förmiddagen utomhus, först på promenad med hundarna, sedan i trädgården och slutligen tog jag en cykeltur i Läskiga Skogen för att stjäla lite snödroppar som växer i rikliga mängder på vissa ställen där folk har dumpat gammalt trädgårdsavfall. Det kanske inte riktigt är i enlighet med allemansrätten, men jag försvarar mig med att de a. egentligen inte hör hemma där och b. det finns miljoner kvar. Jag upprepar: miljoner. Det var härligt men kallt att cykla. Älskar min elcykel så himla mycket och så fort det blir liiiite varmare så ska jag försöka göra slag i mitt nyårslöfte att cykla mer. Typ i alla fall välja cykel istället för bil åtminstone en gång i veckan (sparar ju rent teoretiskt också 20 % av min bränslekostnad på resor till och från jobbet då och det gör ju verkligen inte ont någonstans, eller jo kanske lite i röven men det får man väl ta).

Imorgon ska Knölen väck! Har fått tid för operation i morgon och har fått stränga instruktioner om hur mycket och ingående jag ska tvätta hela kroppen med Hibiscrub både ikväll och i morgon bitti. Kan ju kännas lite overkill för att ta bort en kubikcentimeterstor cysta kan man ju tycka, och jag undrar lite om folk som råkar ut för saker akut och blir opererade utan att ha hunnit tvaga hela sin lekamen i desinfektionsmedel i förväg ens överlever, det verkar inte så. Men jag ska vara lydig och göra som de säger för det verkar vara jätteviktigt för jag har till och med fått ett sms där det stod "glöm inte duschen". Nej, det ska jag inte göra, fast sen ska jag ju sitta på en buss med potentiell Coronavirussmitta. MOHAHAHA. Spänningen i livet alltså. Nej, det är klart att man inte ska skämta om sånt, men jag hörde på radion i morse att folk på riktigt har börjat hamstra torrvaror som om apokalypsen stod i farstun och ville in. Oooo-kej? Alltså, är det inte med Coronaviruset som med svininfluensan, JA, smittsamt, JA, folk dör, men det dör ju folk av den vanliga säsongsinfluensan också varje år och det är väl ingen som börjar bunkra konserver för?
Såg en jätterolig löpsedel där det stod en domedagsrubrik att CORONAVIRUSET SLÅR HÅRT MOT ÄLDRE (tror jag vinklingen var) och så under: EXPERTENS TIPS: "Undvik smitta". Hahahahaha, är det inte svårare än så att vara expert på smittskydd så kan jag ju också vara det. Det är lite som när ekonomer slash experter på privatekonomi ska ge "sina bästa tips" hur man sparar pengar och säger att man ska ha med sig matlåda till jobbet istället för att gå ut och äta lunch. Det är tydligen allt man behöver lära sig på civilekonomprogrammet.

Ja, men mars alltså. Nu är det officiellt vår vad termometern än visar, för mars, april ha knopp i håret, det vet ju alla. Nu börjar livet-ish.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar