torsdag 5 mars 2020

Let's go ner på stan

Det rapporteras mycket om att folk nu är ute och hamstrar i affärerna p g a Coronaviruset. Rätt roligt ändå att man då väljer att trängas i matbutikerna istället för att vara ute i friska luften där risken för smitta är mycket mindre, men jag antar att de vill förbereda sig på att eventuellt vara isolerade. Att det är därför de bunkrar upp med torrjäst och inte att de helt plötsligt fått för sig att de ska ställa sig och baka bröd när de är febriga och sjuka och dana.

Åkte till Willys efter jobbet för att veckohandla och smaka lite på känslan av en annalkande apokalyps, men jag vet inte om vi är lite efterblivna här på (relativt storstadsregionerna) landet, för jag kunde inte se att någonting saknades. Det var som vilken dag som helst, det enda som avvek var tre asiatiska studenter som bar munskydd (såna där engångs, som ändå inte gör någon nytta). Men man kunde bildligt talat vada fram i handsprit, torrjäst, konserver, ris och allting annat där man hört att HYLLORNA GAPAR TOMMA nu när stadsborna har gått man ur huse i någon slags kollektiv preapokalyptisk shoppingpanik. Vet inte om det är vi eller dom som är lite dumma i huvudet?

1 kommentar:

  1. Det fanns bara en enda burk vita bönor kvar på Ica igår. Men annars verkade det inte direkt saknas något i hyllorna. Uppenbarligen ingen panik i Göteborg heller. Än...
    Själv kan jag ha råkat handla en halv gris i höstas, så jag gissar att jag klarar mig ett tag.

    SvaraRadera