söndag 2 februari 2020

Sista färjan från Ystad

Har läst Sista färjan från Ystad av Karin Alfredsson. Den handlar om det här:

Mannen och kvinnan har kört i ilfart genom Sverige. De sladdar upp på färjan i Ystad, sista avgången mot kontinenten. De parkerar sin Mercedes på bildäck och kvinnan går en sväng runt caben. När hon kommer tillbaka har F:et på bilens registreringsskylt blivit ett E. De är redo för Europa.

Samtidigt väntar en fyraårig pojke på sin födelsedagspresent hemma i Vällingby.

En svårt sjuk kvinna i Solna läser ett mejl från en sommarstugemäklare. Hon måste nog sälja sitt älskade torp, ändå.

En professor i Bromma ser fram emot en romantisk hotellhelg med sin älskare.

En lantbrukare i Uppland provar en alldeles för dyr ny kavaj och väntar på sms från en förbjuden kärlek.


I Stockholm steker en polis, ovetande om situationen, pannkakor till sina barnbarn och ser fram emot pensionen. Snart kommer hon att hamna i en brottsutredning som inte liknar något hon tidigare varit med om.

Jag tyckte det här var en helt okej deckare. Kul att ha en äldre kvinnlig huvudpoliskaraktär som INTE vare sig jobbar ihjäl sig eller har problem med spriten och sömnen och relationerna utan är som en helt normal människa. Det var intressant att följa de olika karaktärerna och hur de på olika sätt blev blåsta. Tycker dock att själva upplösningen och slutet blev rätt rumphugget efter att ha byggt upp intrigen och karaktärerna rätt så omsorgsfullt. Var det verkligen allt liksom? Den här boken får tre bedrägerirotlar av fem möjliga.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar