måndag 27 januari 2020

The Great Make Over pt 3456

I fredags kväll blev Garderoben™ färdigmonterad. Min insats har i princip bestått av glada tillrop från handbollssoffan, så det är min man som ska ha en eloge för sin insats. Ställde med nästan obehagligt stort välbehag in hundträningsväskan, hundkurspärmarna, cykelhjälmen, elcykelbatteriet, väskan med cykelkläderna och lite annat smått och gott som fram tills nu stått på eller under eller omkring pianobänken tillsammans med en massa annat bös och njöt av de tomma ytor som uppstod. Eller ja, som kommer att uppstå när allt är klart och på plats.

Sedan, i den bästa av världar, så skulle vi ju snabbt och lätt plockat ihop allt annat BÖS (bland annat en hylla, en miljon tomma hyllplan, konsoler och tiotusen böcker och dvd-filmer med mera) som är staplat här och där i vardags- och matrummet och kommit i ordning. Men eftersom allting som görs i detta hem är en trestegsraket så gick inte det, för min man var tvungen att fixa med viktiga saker i källaren inför byggandet av Den Ultimata TV-bänken™, samt göra ritningar för denna.

Sedan var nog en av Billy-hyllorna vi köpte ingen Billy ändå när allt kom omkring, för efter vad jag har kunnat se finns ingen Billy som är bredare än 80 centimeter och den vi har är 90. Vilket innebär att man inte alls bara kan köpa ett par extra hyllplan lite snabbt och smidigt när det behövs. Min man, hamsterkonungen, gick ner i källaren och kom upp med två 90-centimetershyllplan (han är aldrig så nöjd som i dessa stunder). Dock var de för djupa, så de måste sågas till och så måste de ju kunna fästas på något sätt (ingen av de i runda slängar tio miljoner bra-att-ha-hyllbeslag ur Hamsterkonungens samlingar passade), men det måste ju vara en smal sak för en snickare tänker jag.

Sedan åkte vi till Lantmännen och köpte en ny hallmatta. För i och med att Garderoben™ kom på plats så fick vi plötsligt cirka en och en halv meter extra golvyta (där det tidigare stått bord och stol samt ovan nämnda BÖS och där ingen människa någonsin kunnat sätta sin fot) och då såg det lite konstigt ut med en matta som bara slutade i ingenting (plus att våra trägolv inte är världens snyggaste och skulle väl egentligen behöva slipas och lackas men ORKA). Så den befintliga hallmattan åker ut i yttre hallen och får ersätta en extremt ful och dyster nålfiltsmatta (HATAR nålfiltsmatta, men min man tycker det är så himla praktiskt) och så har vi köpt en likadan fast längre (så himla smidigt med matta på metervara). Nu ska de på plats, men det kräver ju att man också tar fram dammsugaren och röjer av de golv som inte städats på...eh, ett tag, och det orkade vi inte igår. Kanske ikväll? Den som lever får se.

Såatteh. Det går framåt. Dock inte särskilt snabbt, men samtidigt har vi också lagt en del tid på att sitta framför brasan i våra nya fåtöljer och läst. Samt kollat på handboll. Det blev Spanien som vann och Norge fick bronset. Det var de väl värda, även om jag nästan började heja lite på Slovenien mitt i alltihopa. Tyckte de var värda medalj för de kämpade så. Eh, ja, det gjorde ju alla (utom möjligen Kroatien när det var 20 sekunder kvar av finalen och de insåg att de inte skulle hinna hämta upp ett tvåmålsunderläge, men det kan man väl förstå). Den där semifinalen mellan Norge och Kroatien med två förlängningar glömmer man ju inte i första taget. Nu är EM i alla fall slut och allt kan återgå till det normala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar