torsdag 9 januari 2020

Moratorium

Har läst Moratorium av Monica Rehn, den handlar om det här:

En flicka brinner inne på ett scoutläger, medan ungdoms­ledarna David Bergman och Jonathan Sandberg simmar över sjön, fulla på vodka. Särskilt Jonathan lyckas aldrig bearbeta sina skuldkänslor. Han isolerar sig från världen, och träder in i mörkret.
Tio år senare är Jonathan Sandberg spårlöst försvunnen. David Bergmans liv har tagit en dramatisk vändning. Hans fru har lämnat honom och jobbet på advokatbyrån, där han var på väg att bli delägare, finns inte kvar. Han har dessutom blivit svindlad på pengar och har en stor skuld, en skuld som han omöjligt kan betala. När pappan till hans gamla ungdomskamrat söker upp honom och erbjuder honom det oväntade uppdraget att leta upp Jonathan mot en ansenlig summa pengar, har David inte råd att tacka nej. Så äger ett brutalt mord rum, och en avgrund öppnar sig. David tvingas gräva sig allt djupare in i familjen Sandbergs mörka, såriga historia och stegvis inser han att han själv kan vara mördarens nästa offer.

Jamen det här var inte alls illa. Bitvis var den kanske liiite seg och onödigt detaljerad, speciellt i början, samtidigt som den också var lite tunn i vissa avseenden. Hade gärna velat ha lite mer bakgrund om varför David plötsligt inte blev delägare, varför hans fru lämnade honom, varför han blev svindlad, dom bitarna nämndes bara nästan som i förbigående. Men bitvis (de största bitarna ska tilläggas) var den också väldigt spännande. Intrigen byggdes upp och tog oväntade vändningar hit och dit och man visste inte riktigt vartåt det skulle barka hän. Den här boken får fyra tjocka lagböcker av fem möjliga. Schas iväg till bibblan med er.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar