måndag 13 januari 2020

Kaoz

I helgen påbörjade vi vår vardagsrums-make over. Nu ser det ut som om kriget har kommit och gått, för såklart blev vi inte klara. Kommer inte att bli klara på eviga tider heller. Så här: I ett hörn har vi satt upp konsol-hyllor för att härbärgera alla våra miljoner cd-skivor. De skulle nu ner, ersättas av två Billy-cd-hyllor och en Billy-hörnhylla (Blocket-fynd). Den senare ska ju förses med ett draperi och bli någon form av skämsförvaring, men där är vi inte än. Billy-cd-hyllorna rymde såklart bara en bråkdel av miljonerna, så nu ligger det travar med cd-skivor överallt. Jag menar överallt.

Sedan skulle konsol-hyllor med LP-skivor (ja, vi tillhör uppenbarligen stenåldern) flyttas om för de satt där soffan skulle stå, och konsol-hyllor med DVD-filmer tas ner och ersättas med LP-skivhyllorna. Den hylla som så småningom ska rymma DVD-filmerna står fortfarande i hallen och bligar. Den kommer inte in i vardagsrummet förrän min man har byggt Den Ultimata TV-bänken™. Hur lång tid det kommer att ta är det ingen som kan svara på, allra minst han. Så nu är Billy-hörnhyllan full av DVD-skivor och lite annat bös. Eller rätt mycket bös om sanningen ska fram. Och matbordet i matrummet (som ligger i fil med vardagsrummet) är också belamrat med grejer.

Min härliga Tomelilla-soffa och soffbordet har baxats till sina nya platser, men den gamla obekväma soffan står fortfarande kvar och tar upp plats, tillsammans med en otroligt ful och opraktisk hylla som min man för en massa år sedan plötsligt tyckte skulle passa fint i en hörna av vardagsrummet. Den har sedan dess bara innehållit en massa bröte, så den kommer att åka ut vad det lider. Obekväma soffan ska ersättas med en fåtölj, men den fåtöljen har vi inte än. Får väl börja sondera terrängen på Blocket och i second hand-butiker framöver. Vill gärna ha en fåtölj i stil med den befintliga Tomelilla-fåtöljen, den som är som en famn att krypa upp i.

Eh, ja, så nu består både vardagsrummet OCH hallen OCH matrummet av KAOZ. Min man har ett fysiskt tungt arbete och är trött på kvällarna när han har jobbat, och det är därför inte så sannolikt att han kommer att komma hem, dra av sig en arbetsbyxa och på med nästa och på raska ben skutta ner i källaren och börja snickra på Den Ultimata TV-bänken™ i veckan som kommer, så det är väl bara att ställa in sig på att det kommer att vara så här ett tag framöver nu. Suckelisuck, men det kommer förhoppningsvis att bli bra när det blir klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar