fredag 10 januari 2020

Jobbelijobb

Jobbar hemifrån idag med, helt i enlighet med årets mjukstart. Är dock sjukt effektiv när jag jobbar hemma, tror ärligt att jag får mer gjort på fyra timmar hemma än åtta på jobbet. På jobbet finns så många störningsfaktorer. Vi har en jobbkultur där man förväntas vara tillgänglig för allt och alla när man är på plats, och det är endast i undantagsfall som man "får" ha sin dörr stängd. Alltså, det är ju inte uttalat förbjudet, men om man har det är det nästan så att folk tror att man är lite sur. Så öppen dörr it is. Svinbra när man lite snabbt behöver kolla av något med någon, mindre bra när andra bara lite snabbt ska kolla av något med en för ibland blir man ju störd HELA TIDEN. Och sen ska man gå och fika och man ska gå på möte och gå på lunch. Både fikarummet och den mest använda möteslokalen ligger i en annan byggnad och visst är det skönt med en liten promenad, men det tar ju också en del tid att förflytta sig hit och dit. Men hemma i soffan där plöjer jag liksom bara på och då får man ju också väldigt mycket gjort på kort tid. Sen måste man ju ta en liten paus och då kan man gå ut i trädgården och glo på sina höns en stund innan man fortsätter med löneslaveriet.

Senare i eftermiddag ska jag åka på drop in-ridning och sen ikväll börjar HANDBOLLS-EM. För herrar dårå. Det var ju VM för damer i december förra året, men det gick ju i fucking JAPAN och matcherna var på så knäppa tider så det var i det närmaste omöjligt att hänga med där. Såg nog de flesta matcherna på ett eller annat sätt, men orkade ej blogga om det p g a att jag nog var "lite utarbetad" efter en jobbnovember som överträffade det mesta. Eller nåt, jag vet inte. Kom aldrig in i det i alla fall. Det var som 2019 års säsong av Bonde söker fru. Jag tänkte hela tiden att jag skulle börja titta och titta ikapp, men det blev aldrig av. Nu är det väl kanske för sent?

Ja, sen är det helg och nästa vecka är allting som vanligt igen. Tillbaka i grottekvarnen. Fast det är på ett sätt ändå rätt skönt med rutiner och tider och ordning och reda. Tyckte mina ridbyxor satt lite väl tight efter julens utsvävningar, så nu har jag infört socker- och alkoholförbud tills de sitter som de ska igen. Inte jättekul, men nödvändigt för ridbyxorna kostade över 2000 spänn och det är för mycket för att de bara ska hänga i en garderob. Med vänlig hälsning: Snåljåp.  

      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar