måndag 13 januari 2020

Dagens handbollsfundering

Alltså vilket konstigt EM detta är? Frankrike utslaget i gruppspelet, när hände det senast? Och nyss såg jag Ungern spela oavgjort mot Danmark, en match som jag faktiskt tyckte att Ungern kunde ha fått vinna eftersom de a. ledde i princip hela matchen utom de sista minuterna, b. Danmark faktiskt spelade uselt och c. det alltid är lite lite gött när Danmark förlorar (om det så innebär att man måste heja på Ungern). De, danskarna alltså, är ju dock både regerande världs- och olympiska mästare, de behöver väl ändå inte ha ett EM-guld också. Hehe. Sen jobbar jag ju både med danskar och norrmän och det blir alltid lite inbördes tävling på jobbet när det kommer till handboll och mästerskap, och sedan brukar det ändå sluta med att Sverige och Norge får gå ihop som den union vi inte längre är och heja på varandra medan danskarna ändå håvar hem medalj i slutändan. Men igår spelade de faktiskt skitdåligt, det var rena turen att de ens fick en poäng med sig och hade de inte haft Niklas Landin i målet så hade de fått storstryk. 
Vet inte riktigt vad detta innebär för jag orkade inte sitta uppe och lyssna på eftersnacket, men tror att det beror på hur det går i matchen mellan Island och Ungern, såklart under förutsättning att Danmark slår Ryssland. Men Ryssland har verkligen inte (heller) spelat bra detta mästerskap så det ska de väl ändå klara.
 
Nu gäller det för Sverige mot Polen imorgon. Polen har ju inte vunnit en enda match i denna grupp, tänk om de nu plötsligt rycker upp sig och spöar Sverige? När Schweiz, som vi vann stort över, slog dom utan större ansträngning?  Det vore F-R-U-K-T-A-N-S-V-Ä-R-T.

Hörde en intervju med förbundskaptenen angående att Lagergren skrivits ut ur truppen "av medicinska skäl". Reportern tjatade om varför och vad det var för skada eller sjukdom, och Andrésson sa att allt sånt fick dom ta med lagets läkare. Och reportrarna på honom som en hök men han i sin tur kunde säga något p g a patientsekretess. HA HA HA. Alltså, spelar det verkligen någon roll om han har ont i foten eller i axeln? Kan han inte spela så kan han inte, det är väl inget som måste skrivas löpsedlar om. Tänk om han har klämt pungen och inte vill prata om det? Alla är ju inte som Mikael Appelgren som helt ogenerat berättade om "när suspensoaren blev en giljotin". Nej, men hur som helst, vad är det som gör att sportjournalister tror att de ska ha typ fri tillgång till spelarnas sjukjournaler?

En annan sak som jag funderade på: Följer handbollslandslaget på Facebook, och efter matchen i söndags så var det ju en miljon kommentarer. Noterade då att de flesta män sågade allt: spelet, spelarna, coachningen, domarna, det var fan i mig inget var bra. Medan kvinnor generellt var mer "vad synd, men nu håller vi tummarna till nästa match". Och nä, inte alla män osv. Men rätt många ändå.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar