onsdag 8 januari 2020

A new make over is coming

Breaking news: VI SKA MÖBLERA OM. Eftersom vi inte är så himla intresserade av heminredning så har det hittills inte hänt utan allting står som vi ställde det när vi flyttade in för tio år sedan. Men nu ska det hända grejer! Vi ska ju både fixa i ordning i hallen också. Där har det hittills inte hänt ett smack, vilket beror på att vi ALDRIG NÅGONSIN kan göra någonting utan att det blir en trestegsraket av Guds nåde. Nu var min man först tvungen att bygga hyllor till arbetsrummet. Det är i och för sig i det närmaste klart nu, och sen är det egentligen "bara" att se ut en förnämlig garderobslösning för den ska vi köpa fix och färdig. Så det ska väl egentligen inte behöva ta så lång tid, tänker jag (enfaldig, jag vet).
Men så var det vardagsrummet då. Vi har två soffor och en fåtölj. Tvåsitssoffan och fåtöljen (som jag hade med mig i boet) är av märket Tomelilla från Ikea, underbart sköna och dessvärre tillverkas de inte längre och dom kommer ni att få bända loss ur mina kalla döda händer. Min man hade med sig en ful men fantastisk skön tresitssoffa, enda problemet med den var att den var jättegammal redan för tio år sen och inte blev den yngre och en dag fick vi helt enkelt nog eftersom fjädringen var så uttänjd att det kändes som att man doppade röven i golvet när man satt i den, och då var den plötsligt bara ful, vilket inte längre vägdes upp av fantastiskt skön. Vi hittade en ny på Blocket för några hundringar. Jag bryr mig inte jättemycket om hur möbler ser ut, bara de är sköna och sen behöver de såklart inte vara vita eller ha någon annan opraktisk ljus färg. Men min man hade oväntat mycket invändningar och tyckte att den även skulle vara estetiskt tilltalande. Soffan vi hittade kändes okej när vi provsatt den, men det gör väl alla soffor sådär inledningsvis? Och man kan ju liksom inte åka hem till främmande människor och slappa sig igenom en förmiddag med Vinterstudion i deras soffa bara för att den ligger ute på Blocket. Tänker jag i alla fall. Det visade sig snart att den nya soffan bara är snygg och inte alls skön. Den är något för smal, något för hård, armstöden är inte sköna utan man måste ha hundra kuddar för att kunna ligga bekvämt. Och så är den så djävla HAL. Vi har några fårskinn i den och det är fan i mig ett halvtidsgöra att hålla på och rätta till dom plus tidigare nämnda kuddar så att de inte hänger och slafsar halvvägs ner till golvet.

Jaha, men varför ligger jag inte i min jättebekväma Tomelillasoffa dårå, undrar väl vän av ordning, och det gör jag såklart, men då är det följande aber: Den står i vinkel i förhållande till tv:n, vilket innebär att man måste sitta med huvudet vridet för att kunna se på tv. Funkar ej med min kassa nacke för då blir det smärta. Dessutom står den, soffan alltså, lite för långt från bordet, vilket innebär att om man sitter och äter eller dricker något (vilket man ju gärna gör i sin soffa) så har man ingenstans att göra av det medan man till exempel bläddrar i sin bok eller löser sitt korsord.

Men nu djävlar ska det hända saker. Min man har nämligen retat sig på tv:ns placering, han tycker den är för långt bort från soffan. Jag bryr mig inte så mycket, men däremot stör jag mig på att allting ser så hafsigt och slafsigt ut. Det är liksom tusen grejer överallt alltid och ett hörn av tv-bilden skyms av en skivspelare som bara kan stå där den står och sen är det hemmabiosystem och tv-box. Vi har också VHS-spelare och kassettbandspelare för den som vill ut och strosa på Memory Lane och förstärkare och annat piss till detta som tar en massa plats. Plus i runda slängar arton miljoner dvd-filmer som ligger staplade på hyllor i detta vardagsrum. Det är inte så mycket det som stör mig som att det ALDRIG NÅGONSIN rensas bland dessa. Min man är en sån som alltid står och rafsar i såna där "tag två filmer för 79 kronor"-bingar eller ställ inne på Maxi och liknande, och kommer gladeligen hem med en hel näve filmer med jämna mellanrum. Ja, vi gillar ju film, men inte ALL film och jag har sagt åttahundra miljoner gånger att VI MÅSTE RENSA. Men eftersom han är något av en hamster så blir det aldrig av.

Men nu har vi inlett det nya året med att snacka ihop oss. Den fula soffan åker UT! Och så vinklar vi om Tomelilla så att den står rakt framför tv:n, som också ska flyttas närmare. Min man ska bygga en tv-bänk som ska svälja skivspelare, förstärkare, hemmabio och tv-box. VHS-spelaren och kassettbandspelaren åker UT (eller åtminstone ner i källaren). I det andra hörnet ska vi ha Tomelillafåtöljen, plus en till fåtölj som vi tänker oss hitta på loppis eller liknande.

Vi bestämde också att istället för att ha konsolhyllor till dvd-filmerna så skulle vi skaffa typ en Billyhylla. Hittade på Blocket ett stenkast bort och fick även en hörnhylla på köpet. Den ska vi ställa i det sista hörnet (mellan fåtöljerna) och sätta typ ett litet draperi framför och ha som SKÄMSHYLLA. Där bakom ska man kunna stoppa in allting som annars alltid ligger i högar på bord hemma hos oss. Tidningar som har lästs eller ska läsas, böcker, läsplattor, glasögonfodral, frökataloger, laddsladdar och liknande. Så låter man draperiet falla och det enda man ser är en hörnhylla och en tygbit.

Är SJUKT taggad inför detta. Nu ska i och för sig en ny trestegsraket sättas igång, för det är mycket konsolhyllor som ska monteras ner och skivor (vinyl, cd, dvd) som ska flyttas runt. Och så ska min man bygga Den Ultimata TV-bänken. Men men. Ser fram mot att få en liten känsla av rymd och TOMHET istället för att bo som skomakaren i Den Vita Stenen. Stay tuned for the spännande fortsättning.

1 kommentar:

  1. Nu ska du höra: jag har ca 500 dvd-filmer, etiketterade med nr och snyggt inskrivna i ett xl-ark! Sug pa den du!

    Tänkte pa din blogg när jag läste det här: https://www.expressen.se/gt/fasanen-fasan-har-blivit-ovantad-tupp-i-honsgarden/

    Annika

    SvaraRadera