söndag 8 september 2019

Utomhus med Gunde Svan

I helgen har det varit fint väder så Gunde Svan och hans syskon fick prova på utelivet några timmar. Det tyckte de var spännande. Själv är jag rätt fascinerad över den här instinkten de har. Att de liksom fattar av sig själva att de ska picka och krafsa och leta mat fastän de inte har någon mamma som visar hur man ska göra.
De fick vara i den första vaktelburen, som vi nu har ställt inne i hönsgården. Tänker att det kan ändå vara bra att alla inblandade kan se och höra varandra, utan att de för den saken behöver ha närkontakt. Mette-Marit och hennes hov tyckte det var upprörande att ett djävla dagis hade flyttat in i deras drottningrike, men de får väl vänja sig, tänker jag.


Gunde är längst till vänster

Som ni ser har de börjat få fjädrar. Dock inte överallt, de har nästan bara dun på halsen till exempel, så det dröjer tills de kan hålla värmen.

Har lagt en omgång vaktelägg i kläckaren. Mina  Faverolle-ägg som jag beställt lär jag aldrig få se röken av, misstänker jag. Först hette det att PostNord hade slarvat bort dom, men att hen skulle skicka nya. Sen hände ingenting och när jag frågade så hette det att "de ska vara skickade, jag ska kolla när jag kommer hem" och sen...ingenting, inget svar på min fråga om hen hunnit kolla upp. Antar att jag råkat ut för en s k oseriös försäljare, shit happens. Orkar ej tjafsa om 7 ägg. Tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar