lördag 10 augusti 2019

Sjuuuk

Har blivit förkyld. Det är skitlöjligt, för jag har mig veterligen inte träffat någon annan som är det, plus att det senaste året har min man varit förkyld - alltså sådär hemma-från-jobbet-med-feber-förkyld - minst tre gånger och då har jag på sin höjd fått lite ont i halsen och varit lite snorig ett par dagar och ibland inte ens det. Försöker intala mig att det beror på att jag är mycket ute i friska luften och äter så mycket kål och annat som är nyttigt (äter i och för sig sånt som är onyttigt också, men det hör väl inte hit, tänker jag). Men nu, mitt under semestern, passar kroppen alltså på att svika mig Å DET GRÖVSTA. Det tycker jag är dålig stil av kroppen.
Igår var vi i Köpenhamn. Jag skyller på det. Min man (det är alltså hans fel) har tjatat oupphörligt om att vi ska "göra något under semestern". Själv tycker jag semester är mer att göra ingenting. Eller i alla fall ingenting som man inte har lust med. Men ibland faller även jag för trycket från omgivningen, så jag gick med på en dagsutflykt till Köpenhamn med man och hundar. Övriga husdjur fick stanna hemma.
Först skulle vi skaffa en sån här BROBIZZ, alltså en liten elektronisk dosa som man fäster på insidan av vindrutan och därmed snabbt och smidigt susar genom passagen till bland annat Öresundsbron. Det kunde man göra vid något slags kundcenter, som vi mödosamt letade oss fram till med hjälp av Google Maps. Sen tog det i runda slängar tvåhundra år att ta sig från detta kundcenter - som låg smidigt till om man kom FRÅN Danmark, men inte tvärtom - och till bron. När vi väl kretsat omkring i betongspaghettin runt Malmö och kommit upp på bron i rätt riktning gick det apsmidigt att ta sig över till grannlandet.

Vårt mål för dagen - det här var min idé - var Christiania. Har aldrig varit där, så det kunde ju ändå vara lite intressant. Vi parkerade i något parkeringshus vid Nyhavn och tänkte att vi kunde flanera därifrån och över till Christiania. Det var bara det att ungefär resten av Europa hade samma planer. Ja, kanske inte primärt att besöka Christiania, men att strosa på gator och torg och äta glass och sitta på uteserveringar och dricka öl. Fyfan vad jag hatar att trängas med folk. Kan vara mitt värsta någonsin. Att trängas med folk och dessutom baxa omkring tre hundar som inte direkt är vana att gå i städer och därför måste stanna och nosa på exakt ALLT var väl inte heller någon höjdare om ni frågar mig. Men vi tog oss i alla fall till Christiania och strosade runt där en del. Det var väl både och om ni frågar mig. Många gulliga hus och små trädgårdar och sådär (hittade till och med ett stall och en ridbana. Dock var det inga hästar på plats just där och då), men det var smockat med turister även där. Och bortsett från att det satt en och annan fri ande och blossade på något cannabisbaserat så kändes det inte så värst alternativt. Fast nu var vi inte på själva Pusher Street utan höll oss mest i ytterområdena eftersom det var så HELVETES MYCKET FOLK ÖVERALLT.
Sedan stångade vi oss till Nyhavn där hela Europas samlade befolkning befann sig. Köpte en glass. Det var överfullt på alla uteserveringar så vi fick sitta på kanten av kajen. Sedan åkte vi hem. Det hade varit någon olycka på motorvägen in mot Köpenhamn och köerna i motsatta färdriktningen ormade sig milslånga, men vi kunde TACK OCH LOV susa hemåt i normal hastighet. Hastigheten åt det andra hållet var nämligen "så att en snigel skrattade" enligt danska trafikradion. Antar att man ska vara glad för att vi slapp sitta i dessa köer, men vid det laget hade min tidigare annalkande förkylning blommat ut med full kraft, plus att jag var dödstrött av folk och värme samt hade huvudvärk av PMS och passiv cannabisrökning så mig var det inte mycket med.

Så nu är jag hemma och snyter mig i form. Tänker att jag ska använda detta som ett strategiskt försvar nästa gång min man börjar tjata om att vi måste "göra något på semestern". VADÅ, VI VAR JU I KÖPENHAMN? Det ska man väl klara sig på i minst tre år, tänker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar