torsdag 1 augusti 2019

Augusti

Tänk, jag fick äntligen semester? Nu har den pågått i fem dagar. Inleddes med HELVETESVÄRME i en dag (i måndags) då temperaturen kröp över 30 grader, men sen har det varit helt okej väder. Växlande molnighet, enstaka skurar, sådär 17-18 grader  = mitt bästa.

Har varit på ridläger på tema programridning denna vecka. Vi tränade på LB:1 och sista dagen red vi hela programmet enskilt för en "domare" (som var vår instruktör och hon dömde vä-häldigt snällt, men ändå). Kul grej att prova. Har ju tävlat lite i hoppning ungefär samtidigt som Gustav Vasas intåg i Stockholm, men faktiskt aldrig ridit ett dressyrprogram. Jag hade Pojken, och han hade gått och blivit tjock och lat på sommarens bete så det var en KAMP. Dag ett orkade han inte ens galoppera en hel långsida, så det var en triumf att i alla fall tröska sig igenom momenten i programmet med det mesta av äran i behåll. Att han sen drabbades av SVÅR separationsångest p g a ensam på banan och därför föll tillbaks i kan-absolut-inte-galoppera-på-volt-syndromet var ändå "bra korrigerat" av mig. Ibland får man ju till det, tydligen.

Träningsvärken idag ska vi inte tala om. Hade också begynnande ridsår, men lyckades mota Olle i grind genom att använda cykeltrosor. Här ligger ridfolket verkligen i lä när det kommer till komfort. Tips från mig: ska man hitta bra grejer så ska man köpa saker som är utvecklade för cyklister eller jägare. Då får man valuta för pengarna för de nöjer sig inte med skit.

I helgen väntar BOOT CAMP. Bävar och längtar!

3 kommentarer:

 1. Vad sjutton är cykeltrosor?

  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trosor som är typ vadderade, designade för att man ska kunna sitta och skava på en cykelsadel i timmar utan att få skav. Funkar även mkt bra på hästryggen!

   Radera
 2. Tänk vad mycket man lär sig av din blogg ;).

  Här är en sevärd dokumentär om en häst som fick en hel by att komma närmare varandra: https://www.tv4play.se/program/dark-horse

  SvaraRadera