onsdag 17 april 2019

Stormvarning

Har läst Stormvarning av Maria Adolfsson, som är en fristående fortsättning på Felsteg, som jag läste för ett tag sedan och tyckte mycket om. Gillar karaktären Karen Eiken Hornby, som är mänsklig och utvecklas och påverkas av det hon varit med om (till skillnad mot alla manliga superhjältesnutar som efter tiotusen traumatiska händelser bara är fortsatt stentuffa hårdingar som dricker whisky och möjligen har ett krossat hjärta som de absolut inte vill tänka på eller tala om).
Stormvarning handlar om det här:
 
Det är juletid när en man hittas död på Doggerlands nordligaste ö Noorö. Karen Eiken Hornby kastar sig in i utredningen, lättad över att slippa julfirandet. När ytterligare ett mord sker framträder kopplingar till ett lokalt whiskydestilleri, men Karen oroas mest över om hennes lindrigt laglydiga släktingar är inblandade. Det blir en svår balansgång mellan hennes privata jag och rollen som polis.
 
Jag gillade den här boken också. Själva berättelsen är väl rätt så klassiskt uppbyggd, men jag gillar som sagt karaktärerna, jag gillar också att hela Doggerlandskulturen, som, trots att den är påhittad, liksom så självklart tar plats och infogar sig helt naturligt. Spännande, möjligtvis kanske något onödigt detaljerad. Känner att jag liksom kan överleva utan att få beskrivet hur en osttråd från en bit pizza löper dras ut och sedan bits av. Men det är petitesser. Den här boken får fyra rejäla glas whisky av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar